Fifciak Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam. Chcę wymienić koła w moim rowerze z powodu bicia i najprawdopodobniej krzywej obręczy. Koła 26 cali z mocowaniami pod tarcze na 6 śrub i z tyłu na kaseta(obecnie wolnobieg). Chcę aby koła były dobrej jakości i były w miarę tanie. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Najtaniej wycentrować, no chyba, że się nie da. Koła 26" powinny spadać z cen bo to już nie standardowa średnica. Napisz może więcej do czego mają być te koła. Zakładam, że MTB, ale to dość szerokie pojęcie i koła mają różne przeznaczenie. Odnośnik do komentarza
Fifciak Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Koła dałem do centrowania, odebrałem, zamontowałem przejechałem się kawałek i znowu chodzi na boki a tarcza trze co chwile. Roweru używam do dojazdu do szkoły po nierównym czasami błoszczystym terenie i po krótkim kawałku asfaltu. Opony mam szerokie. Mogę dodać zdjęcia obecnych Odnośnik do komentarza
pedziwiatr Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Tarcze możesz spróbować delikatnie podprostować, przy użyciu jakiegoś pręta lub po prostu kombinerek (tylko ostrożnie aby jej nie uszkodzić mechanicznie i nie zatłuścić!) lub trochę oddalić okładziny jeżeli są za blisko (ale generalnie powinny być jak najbliżej się da). Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Chcę aby koła były dobrej jakości i były w miarę tanie. Jedno z drugim nie będzie szło w parze. Kwestia jeszcze jaki masz budżet :) Ilorzędowy masz wolnobieg? Ja bym się zastanowił np. nad takim zestawem: http://www.kross.pl/pl/akcesoria/komponenty/kol/26%E2%80%9D-p-disc-brake http://www.kross.pl/pl/akcesoria/komponenty/kol/26%E2%80%9D-t-cassette-disc-brake Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi