RainbowHunterPL Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam mam problem z tylnym kołem shimano ma ono bicie na boki i zauważalnie bliżej jest lewej strony widełek tzn nie jest po środku widełek w czym może leżeć problem? koła nigdy nie katowane Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Upewnij się, czy to na pewno obręcz, czy przypadkiem nie oceniasz tego na podstawie opony. Jak obręcz, to warto oddać koło do centrowania, chyba że bicie jest boczne i niewielkie (2-3mm), to możesz spróbować samemu (Łukasz -- autor bloga chyba napisał tekst o tym), bicie osiowe raczej kiepsko się naprawia w domu. Jest też możliwość, że to wina osi i ona powoduje falowanie całego koła. Odnośnik do komentarza
RainbowHunterPL Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opona jest na bank prosta bo koło nawet bez niej ma spore bicie jutro zaniose koło do miejscowego magika od kół i zobaczymy co z tego będzie :) Odnośnik do komentarza
RainbowHunterPL Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Dobra pomimo tego że koł zostało wycentrowane poza rowerem musze kolo jest proste tylko jak zrobić aby równo siedziało w widełkach ? rama jest na 200% prosta podobno przyczyną jest zły naciąg z jednej strony dał by rade poprawić to w domowych warunkach??? Odnośnik do komentarza
grande1970 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 też tak miałem i w końcu nie mam. Jak się tego pozbyłem ? Niestety 150 zł mnie to kosztowało bo wymieniłem piastę na typ thru bolt marki cmp (identyk jak novatec), generalnie chodzi o sztywne siedzenie w hakach ramy czego zwykła piasta 9mm nie zapewnia. Odnośnik do komentarza
RainbowHunterPL Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tyle że z początku na 2x tańszych kołach było ok..gdyby było jak mówisz to tarcza tarła by o klocki a tak nie jest ;) Odnośnik do komentarza
grande1970 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 mi tarcza nie tarła a jednak po wymianie nie mam już problemu z krzywym ustawieniem, można jeszcze daę koło do przeciągnięcia w stronę napędu Odnośnik do komentarza
RainbowHunterPL Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 U mnie właśnie serwisant zbyt dosłownie wycentrował koło... i dlatego jest jak jest ale zgodził się poprawić za darmo??? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi