jajacek Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Kolega twierdzi ze ok. Ale to jest młody chłopak ok. 30 lat, który jeździ głównie na szosie i przełaju. Nigdy nie miał roweru z amortyzatorem i nie widzi takiej potrzeby. Napompował 2 bary w te opony a waży koło 85 kg. Odnośnik do komentarza
Pablito Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Nawet guma 1.95 to komfortowy kapeć dla kogoś, kto jeździ na szosie cały czas :) A swoją drogą, to zrobił świetny interes kupując ten rower za takie pieniądze. Nowe, najtańsze widły z karbonu do 29er kosztują 1000 zł ! Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Ja próbowałem przez większość lata jeździć na moim 29-erze na 1,8 z tyłu i 2.0 z przodu. Nadaje się na większość mazowieckich lasów, szutrów i gruntówek. Ale jak się zrobiło mokro to już miałem za dużo uślizgów z tyłu i przeszedłem na taką samą oponę z niskimi klockami ale 1,95. Ale teraz na zimę na deszcz i błoto po lesie mam już 2.0 z delikatnym bieżnikiem z tyłu i 2.1 z agresywnym z przodu. Wszystko zależy od warunków. A deal rzeczywiście zrobił dobry. Odnośnik do komentarza
Pablito Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Ja próbowałem przez większość lata jeździć na moim 29-erze na 1,8 z tyłu i 2.0 z przodu. Nadaje się na większość mazowieckich lasów, szutrów i gruntówek. Ale jak się zrobiło mokro to już miałem za dużo uślizgów z tyłu i przeszedłem na taką samą oponę z niskimi klockami ale 1,95. Ale teraz na zimę na deszcz i błoto po lesie mam już 2.0 z delikatnym bieżnikiem z tyłu i 2.1 z agresywnym z przodu. Wszystko zależy od warunków. A deal rzeczywiście zrobił dobry. Ostatnio miałem okazję pojeździć trochę na 29erze ze sztywnym widelcem alu. Powiem szczerze, że opona 29 dobrze amortyzuje większość nierówności na asfalcie, szutrze i w lesie. Owszem nie ma mowy o waleniu po korzeniach czy szaleńczych zjazdach po kamieniach. Już myślałem, że alu wideł to morderstwo, ale przy dobraniu odpowiedniej techniki jest całkiem fajnie (praca łokciami, podnoszenie koła). Porównując z rowerem cr mo na 26 calowych kołach, to nie widzę żadnej różnicy, jeżeli chodzi o tłumienie drgań - balon 29 robi swoje :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi