rowerowy Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witam. Szukam taniego, prostego crossa do przejażdżek po Warszawie i okolicach, trasy 20-70 km, 90% asfalt, 9% drogi gruntowe, 1% leśne ścieżki. Budżet jest niestety niewielki, ale też nie jestem wymagający. Długi czas jeździłem komunijnym Agatem, potem był jakiś trekkingowy Trawers, a aktualnie śmigam Veturilo. Po lekturze "Jaki rower kupić do 1000 zł" zacząłem szukać na allegro Kandsa STV-700 i trafiłem na takiego Rometa: http://allegro.pl/rower-miejski-romet-mistral-urban-wyprzedaz-i6190583338.html Co o nim sądzicie? Warto dołożyć te 300 zł? Jaki inny model możecie polecić z zakresu 700-1000 zł? Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Ten Romet o wiele ciekawszy od Kandsa.Plus za to że nie dali jakiegoś badziewnego amora-lepszy sztywny wideł i szersza oponka,napęd 1x9-też fajne rozwiązanie.Prosty w serwisie i niedrogi w utrzymaniu,moim zdaniem warto do niego dołożyć. Odnośnik do komentarza
Jeybe Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Mi osobiście przeszkadza trochę wygląd tego Rometa- jest po prostu nieładny,ale to tylko moja opinia. Kands z kolei prezentuje się zdecydowanie ciekawiej,co do osprzętu z tego zakresu cenowego czyli do 1 tys zł,to większość z nich będzie bardzo zbliżona,podobna do siebie. Odnośnik do komentarza
rowerowy Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Zdecydowałem się na tego Rometa. Teraz pytanie, jaka rama? Mam 175 cm wzrostu, a długość nogi to 78 cm. Z różnych internetowych wzorów wychodzi mi 19" albo 20", a rower jest dostępny w wymiarach 19", 21" i 23". Brać 19"? I jeszcze linki do dwóch aukcji: http://allegro.pl/rower-miejski-romet-mistral-urban-wyprzedaz-i6190583338.html http://allegro.pl/rower-romet-mistral-urban-19-i6408677556.html Czy poza kolorem te rowery się czymś różnią? Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Oprócz rury podsiodłowej ważna jest też długość rury górnej,dlatego przed zakupem dobrze jest się do roweru przymierzyć,bo ten sam rozmiar u różnych producentów może mieć inne wymiary.A rowerki są identyczne z tego co widzę. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Kolega ma rację. Też bym Rometa chapnął. Co do ram też się zgadzam. Różni producenci, niby rama podobna rozmiarem, ale geometria już niekoniecznie. Odnośnik do komentarza
rowerowy Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Nie kupiłem nowego roweru w tamtym roku, z różnych przyczyn, ale temat powraca. Budżet nadal 1000 zł. Tym razem na tapecie ląduje ten sam Mistral Urban, ale za konkurenta ma B'twin Triban 100. Chcę rower z jednym blatem z przodu. Na rynku w podobnej cenie jest jeszcze seria B'twin Riverside, ale ten sprzęt najmniej mi się podoba. Za Decathlonem przemawia to, że mam sklep pod nosem oraz ich polityka gwarancyjna. Romet ma chyba lepszy osprzęt. W sieci jest dużo pozytywnych opinii o Tribanie, o Mistralu nic nie znalazłem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi