Arekzwol Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Witam, posiadam wolnobieg mf-tz31, łańcuch cn-hg71 (nie wiem czy łańcuch jest ważny aż tak ale podaje) i przerzutkę Shimano Tourney i to właśnie ją muszę wymienić. Co będzie kompatybilne z tym zestawem? Jest to szosa, jeżdżona amatorsko. //Edit znajomy spec od rowerów polecił mi Shimano Sora (RD-R3000), ale widziałem że ona jest do 9 rzędów. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Nie powinno być problemów.Ten wolnobieg to 14-34 tak?Wykorzystujesz cały zakres?Pytam z czystej ciekawości. Odnośnik do komentarza
Arekzwol Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Nie wykorzystuje pierwszego i drugiego biegu, nigdy bo mam asfalt na prostym terenie w okolicy. Ale oba biegi wskakują bez problemu. A też widziałem w sklepie że jest na długim i krótkim koszyku, który wybrać i jaka jest różnica? Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Długość wózka dobierasz pod kasetę/wolnobieg https://roweroweporady.pl/tylna-przerzutka-dlugi-czy-krotki-wozek/ A jeśli nie korzystasz ze wszystkich zębatek to może czas pomyśleć o zmianie na 14-28 lub nawet 13-28 Odnośnik do komentarza
Arekzwol Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 A to może na przyszły rok bo na razie brakuje środków na wiecej zmian. Na pewno za kilka lat to kolarki będę robił na 110%. Ale na ten moment to szkoła jest. Odnośnik do komentarza
Arekzwol Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Jaka długość wózka musi być przy tym wolnobiegu? Nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Policz według porady Łukasza,link masz wyżej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi