OzRoz Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Cześć Mam 180 cm wzrostu, obecnie jeżdżę na leciwym już Kellys`ie Salamander 19,5 z kołami 26 - czas na zmianę... Myślę o przesiadce na 27,5 - jakoś nie mam przekonania do 29 Prośba o pomoc. Do porównania wybrałem Kellys`a z sentymentu, ale dużo czytałem pozytywnych opinii o Kross`ie tak więc: Kross R7 vs Kellys Thorx 10 Kross R8 vs Kellys Thorx 50 Modele 2016, który wybrać i dlaczego? R8 jest na SRAM też nie wiem czy warto... Może jednak warto czymś innym się jeszcze zainteresować? Z góry dzięki za uwagi. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Kross za drogo się ceni. Już bym wolał zostać sentymentalny i brał bym Kellysa. Ewentualnie zerknij na coś takiego. http://unibike.pl/expert27.html W styczniu kupiłem model z 2015 i powiem ci, że nie żałuję wydanej kasy. Odnośnik do komentarza
OzRoz Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dzięki wielkie faktycznie ciekawy model. Powiem szczerze jakoś nie brałem Unibike pod uwagę ale faktycznie wart zainteresowania. W zasadzie chyba w osprzęcie wymieniłbym tylko widelec na ten z thorxa 50. No to dylemat expert vs thorx 50 bo ten drugi jest już dostępny za pon 4 tys.... Może jeszcze jakieś podpowiedzi? :-) Odnośnik do komentarza
OzRoz Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 a może KTM Ultra LTD 27.5 2015? http://bikesystem.pl/2370-ktm-ultra-ltd-275-2015.html Trochę przekracza budżet ale też ciekawa opcja. W który spośród w/w 3 modeli Waszym zdaniem warto zainwestować? Help! :-) Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Powiem tak. KTM jest fajny, ale ma jedynie lepszy amorek od Uniaka. Zawsze możesz zmienić amora na coś lepszego, a ten z rowera opchnąć. Kellys jest fajny, ale troszkę za drogi. Co ma fajnego? ramę i prowadzenie linek oraz amora co już słusznie zauważyłeś. Wybór należy tylko i wyłącznie do ciebie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Moje niedługie ale czasami intensywne doświadczenia są takie żeby trzymać się od firmy SRAM jak najdalej. Przyznają to nawet zaprzyjaźnieni mechanicy serwisujący setki rowerów na SRAMie. Powiedzieli mi żebym jak najszybciej wyrzucił hamulce Avida i kupił chociaż Deore. To samo z trzeszczącymi chłamowymi korbami SRAMa rzekomo z górnej półki. Kupiłem rekomendowane SLX i o SRAM nie chcę więcej słyszeć. Ponieważ mam nieustające problemy z regulacją hamulców tarczowych wszelkiego typu na 6 śrub przy wymianie kół, to jeszcze muszę przetestować czy hamulce w systemie Centerlock nie są przypadkiem łatwiejsze w regulacji. No i jak amortyzator to tylko Rockshox ze sprężyną powietrzną. Tani w serwisie i bezproblemowy. Ergo: Kross R7 nie bo podłe hamulce Avid i amor ze sprężyną stalową. Dobry do rekracji ale niczego więcej Kross R8 nie bo ten sam amor i jeszcze osprzęt SRAM Kellys Torx 10 byłby dobry gdyby nie hamulce Avid Kellys Torx 50 jak najbardziej tak Unibike amor rekreacyjny dwie lub więcej klasa niżej niż Rockshox KTM świetny amor, przeciętny osprzęt, podłe hamulce Nieustająco przypominają się też polecane Genesis Impact 8 z Intersportu i Cube Attention SL. Ale chyba zapomniałem że te są na 29 cali. Może mają odpowiedniki na 27,5. Odnośnik do komentarza
Kristhorx2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Polecam thorx 10 2016. Mam go 5 miesięcy jak masz pytania jak się sprawuje chętnie odpowiem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi