Jacekww Opublikowano Poniedziałek o 12:55 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 12:55 Witam Chciałem zakupić pierwszą szosę do startu w duathlonach i ew. jakiś czasówkach. Będzie to pierwszy tego typu rower stąd doświadczenie żadne w jeździe jaki i temacie rowerów. Wybór padł na SENSA Romagna Tiagra bowiem chyba jeden z najlepszych stosunków ceny do paramaterów (osprzętu). https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-sensa-romagna-tiagra-pd33690/?v_Id=227505 Myślę o nowym bo nie znam się i nie chcę wkładać dodatkowych środków w ew. zużyte elementy, chcę sprzęt sprawny, sam budżet też nie dający specjalnie raczej dużego wyboru. Rower będzie używany wyłącznie do starów i treningów. Generalnie chodzi mi o zwiększenie średniej prędkości. Do tej pory jeździłem (foto) i udawało mi się wykręcać ok. 31km/h na dystansie 20km. Miałem założone lemondki które także chciałbym zainstalować w szosówce, bowiem uważam na tym etapie dają największy przyrost szybkości wynikający z sylwetki. Gdyby doszło do zakupu chciałem też poradzić się co do rozmiaru ramy, mam 181cm i z kalkulatora sensy wychodzi 55,5 (174-182cm). Czy Waszym zdaniem jest to dobra droga do powyższego i dobry wybór pod to ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Poniedziałek o 14:21 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:21 Ma sens. Rozmiar normalnie ok. ale do jazdy na czas to 54. Bo trzeba się do przodu przesunąć i skrócić pozycję. Mój syn, który ma 183 wzrostu jeździ na rowerze czasowym S, 52. Odnośnik do komentarza
Jacekww Opublikowano wczoraj o 10:14 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:14 Opcjonalnie zamiast tej nowej Sensa takie opcje https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-ultegra-r8000-cube-centurion-dt-dwiss-CID767-ID14oJGU.html lub na szybko u mnie w mieście ponoć na karbonie za 2tyś, marka jakby nie istniejąca na naszym rynku, wart ten model uwagi ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi