Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Wydaje mi się że różnica w tych rowerach są na tyle niewielkie że kierowałbym się wyborem w ten sposób żeby pasażerkę posadzić na dany rower i zobaczyć który jest jej bardziej pasuje. Można też kierować się kolorem. Może być też istotna kwestia gwarancji Czyli jeśli w rowerze zacznie się coś rozregulować coś psuć żeby łatwo było oddać do naprawy. Czyli podaje tutaj takie kryteria poza techniczne.

Przepraszam. Popatrzyłem jeszcze raz dokładniej i jeden jedyny rower to Kellys. On jedyny ma hamulce V breaki -  będą to proste hamulce, które będą skutecznie hamować. Pozostałe rowery mają najbardziej badziewne wersje hamulców tarczowych ( jak pani popatrzy to na przednim i tylnym kole wokół piasty jest taka niewielka tarcza metalowa i tam są klocki hamulcowe a Kellys ma hamulce przy oponie). Dzisiaj byłem w sklepie rowerowym i jeździłem chyba na czterech lub pięciu rowerach górskich -   poważne konstrukcje, ceny około 5000 zł i połowa z tych rowerów w ogóle nie hamowała, mając kiepskie wersje hamulców tarczowych... A mówimy o rowerach trzy klasy lepszych. Także w takim budżecie, jak ma Pani, proszę kupić rower z hamulcami V brake, które hamują w ten sposób, że klocki dochodzą do obręczy (dawniej mówiło się rafki).