Skocz do zawartości

Wymiana supportu 24-30

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zdecydowałem się na wymianę ramion korby ze 175 na 165 w swoim Scott Plasma - https://scott.pl/archiwum/product.php?id_cat=923&id_prod=5179 . Z tą różnica, że mam pomiar mocy p2m z korbą Rotor 3D (nie plus) z osią 24. Znalezienie ramion korby 3D graniczy z cudem więc pomyślałem o wymianie całości tzn korbowód z pomiarem mocy np na P2M z Rotor 3D+ . Różnica jest w osiach, 24 obecnie przy 3D, 30 przy 3d+. Pozostaje pytanie, czy mogę wymienić obecny support na taki z osią 30 i wtedy zamontować Rotor 3D+ ? Wiem, że mógłbym zrobić w odwrotną stronę z 30 na 24. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Robiliśmy jakieś takie ruchy. Przy czym mieliśmy chyba Rotor 3D30 170 mm +P2M w szosie. A do Shiva ostatecznie kupiliśmy Rotor Aldhu 165 mm z P2M a tego 3D30 się chyba pozbyliśmy albo młody się z kimś wymienił na jakiś inny. Ale nie pamiętam czy pająk z pomiarem przekładaliśmy czy sprzedaliśmy korbę z pomiarem. 3D30 to już chyba nie produkują i szkoda się w to chyba pakować. Potrzebujesz jak rozumiem redukcję z 24 na 30 mm. Chyba Token Ninja ma taką. Praxis Works i Wheels Manufacturing może też. 
Na Plasmach i Rotorach zna się świetnie Piotr Klin. Znajdź go na FB i napisz do niego. Napisz że z polecenia od Jaculi 🙂 Będzie wiedział od kogo.

Ta Plasma tak stara jak nasz Shiv 🙂

Tak, 3D30 już poza produkcją ale jest Aldhu 3D Plus, oczywiście z osią 30mm. Wiem, że mój pająk jest kompatybilny tylko z Rotorem 3D. Opcja przekładki odpadła 😕

O ile się nie mylę to ten wynalazek byłby rozwiązaniem - https://rotoramerica.com/products/bsa-30-bottom-bracket?srsltid=AfmBOopwN_MT1WNdPQamwa_TgfPnsgVb6XErU-tqVL1O3URxExfl4rPo . Wtedy wybór pomiarów i korb na olx jest ogromny. 

Do tej pory obstawiałem zakup czegoś używanego a w międzyczasie pożaliłem się i  dostałem ofertę od P2M na nowy pomiar z całą korbą z osią 24mm - 390Eur. Rozważam ją jako rozwiązanie problemu w całości.

W tej Plasmie ze standardowej specyfikacji została tylko rama. Uparłem się i na 100% będę w tym roku na niej startować 🙂

Dzięki Jacku za pomoc.