Malwinxyz Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Hej. Chciałabym wprowadzić kolejną małą modyfikację do mojej Emondki. Szukam lekkiej najlepiej karbonowej kierownicy Aero do mojej białej strzały 🤣🤣🤣 Może doradzicie coś w przedziale tak do 1200-1400zł w rozmiarze 38cm i mostkiem 7/8cm. Może jakieś ciekawe linki ? 😁😁😁 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia A jaki jest cel modyfikacji? Waga, prędkość, komfort? Kopit zintegrowany czy mostek plus kierownica? Prowadzenie pancerzy przez stery czy nie? Odnośnik do komentarza
Malwinxyz Opublikowano 25 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 42 minuty temu, jajacek napisał(a): A jaki jest cel modyfikacji? Waga, prędkość, komfort? Kopit zintegrowany czy mostek plus kierownica? Prowadzenie pancerzy przez stery czy nie? Nie ukrywam, że zwyczajnie „ładnie to wyglada”, ale wygoda też jest istotna. Wiem, że z kokpitem zintegrowanym może być różnie z „wygodnym” ustawieniem więc mogłaby być standardowa na mostek. Teraz mam okrągła kierownicę (kable schowane). Aaa…nie wiem czy to ma znaczenie w wyborze kierownicy, ale mam też di2. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Bardzo fajną kierownicą jest Enve SES Aero. To jest kierownica, która ma lekką flarę. Mój syn się ścigał na wersji 37 na górze, 42 na dole. Połamał ją w wyścigu. Ponieważ Enve daje na te kierownice 5 lat bezwzględnej gwarancji to poprosiliśmy żeby przysłali wersję 35/40 bo młody taką woli. Szczerze mówiąc też się na nią czaję ale na OLX/Allegro prawie się nie pojawia. na Promocjach też nie. Drugą którą rozważałem jest Zipp 70 SL Aero. Też ma lekką flarę. Bardzo podobną kierownicą jest Easton, chyba też 70 w nazwie. Ktoś mi wspominał że Bontrager ma kierownice RSL, które są stosunkowo komfortowe. Na stronie mają napisane że mają shorter reach czyli że klamki będą bliżej niż w niektórych innych kierownicach bo głębokość będzie mniejsza. Możesz też spojrzeć na Newmen. Jest to bardzo dobra niemiecka firma. Mam jej koła w MTB. I planuję zmienić moją obecną karbonową kierownicę w MTB na ich. Z moich doświadczeń na ustawkach dziewczyny mają zdecydowanie za szerokie kierownice. Ostatnio jechałem z jedną szczuplutką co powinna była mieć maks 36 a miała 42 czy 44 w swoim Giant. Więc jak już wymieniasz to upewnij się że szerokość będzie odpowiednia do Twojej sylwetki. No i teraz jest tendencja na węższe bo są bardziej aerodynamiczne. Ja mając 116 w klacie szukam nie szerszej niż 40 cm. Jak masz Di2 to zwróć uwagę czy kierownica jest pod Di2. Enve i Zipp które wymieniłem na pewno są bo sprawdzałem bo też pod Di2 potrzebuję. Odnośnik do komentarza
Malwinxyz Opublikowano 25 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 14 minut temu, jajacek napisał(a): Bardzo fajną kierownicą jest Enve SES Aero. To jest kierownica, która ma lekką flarę. Mój syn się ścigał na wersji 37 na górze, 42 na dole. Połamał ją w wyścigu. Ponieważ Enve daje na te kierownice 5 lat bezwzględnej gwarancji to poprosiliśmy żeby przysłali wersję 35/40 bo młody taką woli. Szczerze mówiąc też się na nią czaję ale na OLX/Allegro prawie się nie pojawia. na Promocjach też nie. Drugą którą rozważałem jest Zipp 70 SL Aero. Też ma lekką flarę. Bardzo podobną kierownicą jest Easton, chyba też 70 w nazwie. Ktoś mi wspominał że Bontrager ma kierownice RSL, które są stosunkowo komfortowe. Na stronie mają napisane że mają shorter reach czyli że klamki będą bliżej niż w niektórych innych kierownicach bo głębokość będzie mniejsza. Możesz też spojrzeć na Newmen. Jest to bardzo dobra niemiecka firma. Mam jej koła w MTB. I planuję zmienić moją obecną karbonową kierownicę w MTB na ich. Z moich doświadczeń na ustawkach dziewczyny mają zdecydowanie za szerokie kierownice. Ostatnio jechałem z jedną szczuplutką co powinna była mieć maks 36 a miała 42 czy 44 w swoim Giant. Więc jak już wymieniasz to upewnij się że szerokość będzie odpowiednia do Twojej sylwetki. No i teraz jest tendencja na węższe bo są bardziej aerodynamiczne. Ja mając 116 w klacie szukam nie szerszej niż 40 cm. Jak masz Di2 to zwróć uwagę czy kierownica jest pod Di2. Enve i Zipp które wymieniłem na pewno są bo sprawdzałem bo też pod Di2 potrzebuję. Teraz mam 38 i faktycznie jakby była taka 36 to byłoby pewnie jeszcze lepiej. Jestem dość niska, ramę też mam malutką, byłam na bikefittingu i to co było możliwe to mi dostosowali na tym co mam. Zastanawiałam się właśnie nad tą kierownicą Bontragera, ale popatrzę na te, które wymieniłeś 😁 Odnośnik do komentarza
Malwinxyz Opublikowano 25 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Uważam, że pięknie prezentują się Black INC, ale to już zintegrowane. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi