ostryme Opublikowano Poniedziałek o 18:44 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:44 Cześć wam, mam dwa rowery do wyboru i ani trochę żaden temat mi nie pomógł w doborze a więc : Rose Bonero w rozmiarze XXL oraz cannondale trail 2 w rozmiarze L mój wzrost 190 przekrok 93 długość ramienia 67, tak wszystko się zgadza jestem trochę niewymiarowy. Rose podsiodłowa 54 efektywna górna 71 mostek 45mm cannondale podsiodłowa 47 górna 62 mostek nie wiem, nie mogę znaleźć. Problem polega na tym że nie wiem czy rose nie będzie za duży a cannon za mały, nie mam możliwości jazdy na jednym ani na drugim za to mam możliwość kupić jednego jak i drugiego w okazyjnej cenie. Czy rose można podciągnąć jako górna granice na czym z moimi wymiarami mogę pojeździć lub wymienić jeszczę mostek na 35mm czy może lepiej wziąć cannona i wsadzić tam dłuższy mostek ? Czy może oba nie są dla mnie i odpuścić polowanie na okazje a poszukać czegoś pomiędzy ? Natomiast zastanawia mnie kwestia tego że rama o krótszej róże górnej jest zazwyczaj połączona z mostkiem 90-100mm i daje wynik podobny jak bonero z dłuższą rurą ale krótszym mostkiem, czy w ogóle mogę w ten sposób na to patrzeć ? Nie znalazłem w internetach nic na ten temat. Pozdro. Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano Wtorek o 10:37 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:37 183 / 83, Ape Index 1.01 - jeżdżę Bonero M i jest mi bardzo dobrze. Zniżka do 1100 EUR w sklepie producenta na dwójkę jest praktycznie non-stop od roku, warto na spokojnie monitorować i czekać aż się pojawią inne rozmiary. Odnośnik do komentarza
ostryme Opublikowano Środa o 21:26 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 21:26 W dniu 17.12.2024 o 11:37, Szwedacz napisał(a): 183 / 83, Ape Index 1.01 - jeżdżę Bonero M i jest mi bardzo dobrze. Zniżka do 1100 EUR w sklepie producenta na dwójkę jest praktycznie non-stop od roku, warto na spokojnie monitorować i czekać aż się pojawią inne rozmiary. W kalkulatorze wychodzi ape index 1.05 a co do promo to racja ale jest możliwość zakupu 3 w cenie 1160 stąd moje ciśnienie na rozmiar ale chyba zaczynam w to wątpić... Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano Środa o 22:01 Udostępnij Opublikowano Środa o 22:01 Jak ich zapytasz, to z góry odpiszą, że nie uzupełniają. Po roku roku 'nieuzupełniania' dalej straszą przeceniane starsze wersje dwójki. Jedyne co mogę polecić, to nastawienie automatu monitorującego stronę, żeby od razu powiadomiło jak wrzucą rozmiar. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi