Skocz do zawartości

Rower trekkingowy lub crossowy do 7000

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Przymierzam się do zakupu nowego roweru- ma mi służyć przede wszystkim na dojazdy do pracy i do sklepu na zakupy. Ponadto weekendowo na jakieś dłuższe przejażdżki. Dojazd do pracy lub sklepu to ok. 10- 15 km w jedną stronę, głównie po ścieżce rowerowej, asfalcie i w mieście w niektórych miejscach po chodniku. Trasa w 60 % na prostym terenie, reszta nieco pod górkę, jeden fragment bardzo stromo pod górkę. Zależy mi, aby rower miał oświetlenie, błotniki, światła, bagażnik lub by można było te elementy do niego przymocować i oczywiście koszyki zarówno z tyłu jak i z przodu. Zainteresowana jestem następującymi modelami rowerów: Merida Freeway Lady 9700 lub 9500, Romet Gazela 9, Kross Trans 7 lub Merida Crossway Lady 700. Wiem, że te modele będę mogła przymierzyć w sklepach w moim mieście, a przynajmniej tak mi się wydaje, bo sklepy te oferują sprzedaż rowerów tych marek. I jeszcze jedno pytanie: w jakim miesiącu wchodzą nowe modele rowerów? Bo np. Merida 9700 jest na ten moment niedostępna w rozmiarze,który przypuszczalnie by mi pasował. 

Z góry dziękuję za wszystkie porady.

Ok a z tych modeli,które podałam, który najbardziej wart jest zakupu? Marka rzeczywiście nie ma dla mnie znaczenia, zależy mi tylko by rower tego typu w miarę lekko i sprawnie chodził. Bo zdaje sobie sprawę,że trekkingi czy doposażone crossy trochę ważą. 

P.S. Ten rower, który proponujesz jest pewnie ok, ale widzę że w Pl trudno dostępny, przede wszystkim na Allegro, a tam nie chce kupować roweru. W grę wchodzi tylko sklep stacjonarny, żebym mogła przymierzyć rower.