jajacek Opublikowano 6 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Waga roweru 11,5 kg z pedałami w rozmiarze 54 Rower z roku 2023. Cena sklepowa 4999 PLN https://www.bikester.pl/serious-gravix-M1160849.html Konfiguracja: Rama z alu 6061, sztywne osie, widelec alu Napęd SRAM Apex 1x11, blat 44. Hamulce tarczowe mechaniczne TRP Spyre Koła aluminiowe na wyższym stożku i obręczacj Shining, piasty Joytech Opony WTB Riddler 37c Kiera alu bez flary, podsiodówka alu, siodełko oznaczone jak Serious. Rower kupowałem na czyjeś życzenie. Prezentuje się bardzo estetycznie. Rama chyba raczej niskiej jakości bez wygładzonych spawów jak to było w testowanym przez mnie Bergamoncie. Amortyzacja na tym widelcu i tych oponach, które napompowałem na 3 bary z przodu 3,5 z tyłu bardzo kiepska. Hamowanie trochę gorsze niż u mnie w przełajówce na mini v-brake Dochodzę do wniosku że gravel ma sens dopiero jak ma jednak zdecydowanie szerszą oponę, powiedzmy 42 mm. Nigdy nie byłem zwolennikiem systemu zmiany biegów jaki SRAM stosuje w napędach mechanicznych, Double Tap. I ten rower to potwierdza. Zwolennikiem napędu 1x w gravelu też nie jestem. Aczkolwiek z blatem 44 wydaje się to mieć ręce i nogi. Przełożeń podczas dzisiejszej jazdy mi nie zabrakło. Muszę powiedzieć że moją przełajówką ważącą ponizej 10 kg z karbonowym widelcem jeździ mi się znacznie lepiej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi