Turysta05 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Gdy dzisiaj (04.12.2023) gnałem z Radojewa, z góry do doliny Warty (potem niestety musiałem to odrobić?), na leśnej ośnieżonej ścieżce zakładałem pierwszą kreskę (to z narciarstwa?), byłem sam, ale już nad Wartą widzę świeże, podwójne ślady opon MTB, stąd pytanie: Czy ktoś z Forumowiczów przyznaje się do winy??. A ta ścieżka to prawdziwy "cymes" dla takich trochę nadgorliwych rowerzystów, czyli w zasadzie nas wszystkich Forumowiczów. Nadziana przeszkodami (och słodkości?) jak pole minowe, ale wisienką na torcie to ta: Tu ślady poprzedników się rozdzielały, można było tak: ..albo tak: Jak myślicie, którą ja wybrałem?? Było by naprawdę miło, gdyby ktoś z grona przyznał się do tej dzisiejszej ekstrawagancji. Dojechałem do Owinsk, kładka nad rz.Wartą, hit ostatniego sezonu, i z powrotem bo zmierzch, ale już łagodniejszą trasą?. Odnośnik do komentarza
Turysta05 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Skoro nie ujawnił się nikt z tej eskapady, to może przyzna się ktoś kto jechał po mnie, a jeszcze lepiej ktoś kto zamierza tamtędy przejechać przy najbliższym pogodnym, mroźnym weekendzie?. Zamiast lawirować pomiędzy dziećmi i pieskami na tęgo posypanym solą? asfalcie Wartostrady, naprawdę warto odskoczyć w tą dzicz??, taka aura to w płaskopolsce rarytas!? Miło byłoby poczytać opinie, wrażenia,... Odnośnik do komentarza
Turysta05 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Koniec grudnia, a tu wiosna🙂, no cóż, teraz nikogo to nie dziwi. Teren urzeka swoją dzikością, ale łatwo dostępny. Obecnie głównie dzięki zamiłowanym wędkarzom. Czy nadal tak będzie gdy Rajcowie miejscy wytyczą tu przedłużenie Wartostrady? Teraz uczta dla koneserów i smakoszy, jednak przeprawy wodne przydałyby się, i to bardzo. Jak pogodzić jedno i drugie? Kto jeszcze przeciera te ścieżki(?), a widać, że są tacy! Życzę uciechy i zdrowia🙂. Odnośnik do komentarza
Turysta05 Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Dzisiaj powtórka, 19 styczeń 2024 i zima wróciła, te same miejsca w nowej szacie 🙂 Ścieżki śniegiem mocno przysypane, trochę się pogubiłem 😉 , tak żeby trafić na szlak przejechałem przez zamarznięte rozlewiska: 🙂 Odnośnik do komentarza
Turysta05 Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia To jeszcze nie wiosna, raczej ciąg dalszy jesieni, w każdym razie w styczniu zima znikła 😞 Niech teraz ktoś powie, że zmiany klimatyczne to tylko.... Ziemia niezamarznięta, to chłopaki kopią bez problemu Dobrze, że zostawiają alternatywne ścieżki, tak że i ja mogę "downhill'ować" 🙂 A naprawdę dzieje się to: 😉 Odnośnik do komentarza
Turysta05 Opublikowano 30 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Taki spóźniony powrót, 30 stycznia, "..a wieczór taki upojny..", po co się spieszyć? 😉 Te "zabudowania" 🙂 w tle to do 2015r. była szara ściana, dzisiaj wizja artysty. Żeby nie mylić, tutaj prawdziwa fasada budynku: Już blisko, aż żal, może machnąć wieczorną rundkę wokół jeziora? Odnośnik do komentarza
Turysta05 Opublikowano 21 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Połowa lutego, a wiosenne rozlewiska "na całego", (ale się rymnęło 😉), czy zima powróci? Wątpię..., to już trzeba uznać za nową normę naszego klimatu. Przyjemna przejażdżka, ale pętli nie da się domknąć, objadę z drugiej strony 🙂 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi