mabar Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Witam, W rowerze żony UNIBIKE FUSION chciałbym zmienić hamulce na tarczowe. Czy mogę prosić o poradę jakie kupić i jakie części będę potrzebował. Czy tylko hamulce, manetki i osie? Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 a rama i widelec ma możliwość montażu tarczówek? Do wymiany na pewno pójdą piasty, a co za tym idzie szprychy. Odnośnik do komentarza
mabar Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Rama i widelec maja uchwyty pod tarczówki. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 To w zasadzie operacja na kołach - czyli piasty + szprychy. Sprawdź czy nie taniej będzie wymienić całe koła na gotowe do tarcz, musisz pamiętać, koszty to nie tylko cena piasty + szprychy, ale też zaplecenie ich na nowej piaście i starej obręczy, a więc i demontaż. Najprawdopodobniej konieczna będzie również wymiana nie tylko piasty z tyłu, ale i kasety. Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 ^^ niektóre serwisy mają w cenie zaplatania centrowanie, a niektóre nie, warto dopytać żeby później się nie zdziwić. Odnośnik do komentarza
PrzyGrze Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 ^^ niektóre serwisy mają w cenie zaplatania centrowanie, a niektóre nie, warto dopytać żeby później się nie zdziwić.No faktycznie, bo ja nawet nie wpadł bym, że można zapleść koło i go nie wycentrować. Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 No faktycznie, bo ja nawet nie wpadł bym, że można zapleść koło i go nie wycentrować. Gdzieś czytałem taką historię, i uważam że to naciąganie ludzi w czystej postaci. Bo ani nie uprzedzili ani nic z tego co pamiętam... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi