Pitrich Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Robię porządki w częściach bo już mam dość zabawy i kombinowania przy rowerach. Czas się skupić na czymś innym. Może kogoś coś zainteresuje, daję link do moich aukcji. https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/Pitrich Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 16 godzin temu, Pitrich napisał(a): Robię porządki w częściach bo już mam dość zabawy i kombinowania przy rowerach. Czas się skupić na czymś innym. Może kogoś coś zainteresuje, daję link do moich aukcji. https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/Pitrich No co Ty ! Rozstajesz się z rowerem ? Odnośnik do komentarza
Pitrich Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Części miałem kupione "na zapas" do Marina RZ2. Gdy ten pękł kupiłem drugi rower na innym osprzęcie i tak mi zostało mnóstwo rzeczy. Marina poskładam na dniach na nowej ramie ale go sprzedaję bo nowy rower mi bardziej leży. ? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Tak na marginesie , z ciekawości... pękł, bo majstrowałeś coś z geometrią przy RZ2 ? "M-y" Słyną z tego, że przy zmianie amora na wyższy lub majstrowaniu z mostkiem, na bank masz kłopoty . Odnośnik do komentarza
Pitrich Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Nic z tych rzeczy. Rozmiary L i XL z modeli rocznikowych 20-22 są podatne na pękanie przy rurce wzmacniającej sztycę podsiodłową gdy jest ona dość wysunięta. U mnie akurat była wysunięta prawie na max aczkolwiek nadal około 1cm do limitu na rurce. Tylko ja jeździłem tym rowerem ciągle w siodle a on lubi jak opuścisz sztycę i jeździsz na singlach. W nowej ramie to wzmocnili jak i jeszcze w kilku miejscach ponoć. Rama z modelu 2023 jest cięższa o około 150 gram bo ważyłem obie. Najwięcej różnicy dał mi w tym rowerze damper sprężynowy, mega poprawił komfort a koło stało się niemal przyklejone do gruntu. W międzyczasie kupiłem nowy rower na horście gdzie wchodził identyczne damper i miałem założyć sprężynowy ale....kolidował z rurą podsiodłową. Odnośnik do komentarza
Pitrich Opublikowano 29 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca Doszły do sprzedaży części zdjęte z Raymona a więc: 1. Komplet kół 29" 15x110 i 12x148 2. Roxshox Recon 130mm z dość długą rurą sterową pod koło 29" i oś 15x110mm. 3. Komplet hamulców mechanicznych z Marina Kentfield. 4. Tarcza 180mm centerlock. Jak kupi ktoś z forum to dodam np: do kół 2 nowe dętki a do amorka przymiar do łańcucha Uniora, spinkę 12s KMC i kierownicę mtb 780mm. Tylko mi napisać w komentarzu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi