Lar0Nr Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Dzień dobry Posiadam rower Kellys Cliff 90 i przymierzam się do wymiany amortyzatora i opon. Rower posiada amor SR SUŃ TOUR NEX CHLO, 63mm, coil / Speed Lockout oraz opony INNOVA 44-622 (700x42C). Jeżdżę głównie po asfalcie oraz leśnych ścieżkach z grubszym gruzem. Chciałbym zwiększyć komfort oraz szybkość jazdy. Czy wymieniając osprzęt na Rock Shox Paragon RL 700C 28 Solo Air 65mm QR DISC oraz Continental Top Contact II uzyskam wyraźny efekt? Jeśli warto rozważyć inne modele/producentów, proszę o polecenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 RockShox Paragon dramatycznie lepszy. Świetny wybór. 269 za oponę do trekkinga/crossa/gravela to trochę przesada IMO. Ta jest sporo tańsza a znana z szybkości: Opona PANARACER GravelKing SK - CentrumRowerowe.pl Ja w gravelu jeżdżę na takich: Opona SPECIALIZED Pathfinder Pro 700 x 38c Tan Sidewalls 2Bliss Ready | Opony i Dętki \ Opony \ Zwijane | Sklep Rowerowy Synkros Szczecin Tu masz listę najszybszych do gravela: CX/Gravel Bike Tires Test Results | Bicycle Rolling Resistance Odnośnik do komentarza
Lar0Nr Opublikowano 15 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Sprawe amorka mam załatwioną, dziekuje bardzo. Te oponki mam aktualnie dostepne do kupienia w kwocie 190zł za sztuke dlatego jeszcze rozważe ostateczny wybór. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi