Destruktor Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Witam. Chodzi o to, że po wymianie klocków nowe ledwo co pracują. Jak można podregulować siłe nacisku ? Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 A co to za hamulce? Odnośnik do komentarza
Destruktor Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 45 minut temu, liftlodz napisał(a): A co to za hamulce? Shimano na spinke Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 No ekstra.Model jaki.Hydrauliczne czy mechaniczne.Może zdjęcie zrób Odnośnik do komentarza
grzehu82 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Witam, Podepnę się pod temat hamulców. U mnie pacjent to Tektro HD-M275. Słychać po dłuższym hamowaniu narastające bicie i szuranie, a efektywność hamowania spada. Rower ma tylko 500 km przebiegu (rower Genesis Impact Ride 29 Rower górski MTB Genesis 2023 Impact Ride 29 2x9 / grey | Cena, Opinie | INTERSPORT ) Wcześniej docierałem hamulce (z początku głośno hamowały) ale potem po kilku małych górkach hamowało dobrze, ale wtedy nie miałem okazji sprawdzić działania przy dłuższym niż kilkanaście sekund hamowaniu. W trakcie pokonywania dłuższych zjazdów zaczęło się właśnie to szuranie a potem taki lekki stukot. Teraz już po kilkusekundowym hamowaniu już hałasują i jakby stukają. Im dłużej hamuję i są nagrzane tym mocniej. Dotyczy przodu i tyłu (ten sam objaw i model). Do serwisu sklepowego Intersportu nie uśmiecha mi się z tym zaraz jechać, wolę najpierw zapytać tu szanowne grono. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi