pacman Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Chcę wymienić sztycę i przy okazji zacisk do sztycy. Niestety rozmiarów obu elementów są setki (uwaga, lekkie wyolbrzymienie!). Na obecnym zacisku mam wygrawerowane: ø32 Suwmiarka to potwierdza. Ale przeglądając internety nie widzę, żeby można było kupić zacisk o takiej średnicy. 31,8mm - owszem. I tu pojawia się pytanie, czy założę z powodzeniem obejmę o 0,2mm mniejszą niż oryginał? Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Zmierz suwmiarką średnicę rury podsiodłowej, zacisk powinien być minimalnie większy żeby dało się go nałożyć. Odnośnik do komentarza
pacman Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Suwmiarkę mam analogową także wiem tyle, że sztyca ma mniej niż 29,5mm. Także pewnie 29,4mm. Anyway, rura pod siodłem, w którą wchodzi sztyca ma 32mm. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Sorki za poprzedni post,chyba spałem - przecież średnicę zacisku w pewnym stopniu da się regulować przez śrubę.Tak czy inaczej 31.8 wejdzie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi