bezliku2 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Witam. Chciałbym zmienić blat na więcej zębów. Mam teraz 32t i brakuje mi trochę tych twardych przełożeń. Czy mogę zamontować ten blat do napędu 1x? Czy ten blat jest dedykowany tylko do 2x? Posiadam korbę FC-M5100. https://mrozbike.pl/tarcza-korby-shimano-deore-fc-m5100-36t-p-4605.html Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Musisz mieć zębatkę przystosowaną do napędów 1x czyli NarrowWide (chodzi o profil zębów zapobiegający spadaniu łańcucha). Do korby M5100 pasują zębatki z M7000-1 i M8000-1 przy czym największą jakie były oferowane przez Shimano jest 34T - konkretnie to: ISMCRM70A4. Jeśli potrzebujesz większej (zakładam, że sprawdziłeś i zmieści się w ramie) to pozostają marki (właściwie ceny ?) butikowe jak Banless, WolfTooth, AbsoluteBlack albo chińczyk z Ali. Odnośnik do komentarza
bezliku2 Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Dzięki wielkie za odpowiedź Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi