darpik Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Cześć, klamka hamulca zrobiła się nieco miękka i zauważyłem, że wycieka olej przez pokrywę zbiorniczka oleju. Konkretnie przez miejsce zaznaczone na zdjęciu. Da się to naprawić? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 spuść płyn (a przynajmniej część), odkręć pokrywę, sprawdź gumę zbiornika (raczej jest ok), daj smar silikonowy na styk gumy i pokrywy, przykręć pokrywę, zalej nowym płynem, obserwuj Odnośnik do komentarza
darpik Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Dzięki, jutro spróbuję. Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Czasem nie wkładałeś nowych klocków i nie rozpychałeś tłoczków? Odnośnik do komentarza
darpik Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Chciałem dolać trochę oleju. Może za dużo? Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 W klamce jest taki "zaworek" który łatwo uszkodzić rozpychając klocki kiedy oleju jest pod korek. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 udało się? Odnośnik do komentarza
darpik Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Chyba tak. Nie zauważyłem uszkodzeń uszczelki. Wycieku na razie nie widać a hamulec dzieła nieco lepiej. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 będzie dobrze Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi