Bladek Opublikowano Czwartek o 08:27 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:27 Chcialem w weekend posmigac, bo fajna pogoda sie zapowiada 😉 A te 2nd life na stronie roznia sie tym co jest lokalnie? Macie taka wiedze? Bo mam u siebie 3 decathlony, wiec moglbym si eprzejechac. W jednym wiem ze stal expl 540 ale neico styrany. a ta 700 na oponach 27,5 ma sens? Raczej myslalem o opoanch 29, znowu szalec nie bede, a na predkosciach tez mi nie zalezy Odnośnik do komentarza
kwakmx Opublikowano Czwartek o 15:41 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 15:41 @Bladek oferta 2nd life jest dostępna tylko w internecie, sprzedawcą jest "Decathlon Poland - 2nd life", towar wysyłany jest z Warszawy ul. Geodezyjna, są to głównie zwroty konsumenckie lub odkup. Natomiast to co Dec ma uzywane na stanie w sklepie, dostępne jest tylko lokalnie. 27.5+ ma sens jak ktos jest "z metra cięty" Odnośnik do komentarza
Bladek Opublikowano Czwartek o 17:03 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:03 Godzinę temu, kwakmx napisał(a): @Bladek oferta 2nd life jest dostępna tylko w internecie, sprzedawcą jest "Decathlon Poland - 2nd life", towar wysyłany jest z Warszawy ul. Geodezyjna, są to głównie zwroty konsumenckie lub odkup. Natomiast to co Dec ma uzywane na stanie w sklepie, dostępne jest tylko lokalnie. 27.5+ ma sens jak ktos jest "z metra cięty" No to 176 to chyba z metra cięty 😉 Odnośnik do komentarza
kwakmx Opublikowano Czwartek o 17:11 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:11 @Bladek expl540 w rozmiarze S przewidziany dla wzrostu 150-164 i ma koła 27,5", wiec jesteś poza skalą 🙂 Odnośnik do komentarza
Bladek Opublikowano Czwartek o 17:16 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:16 4 minuty temu, kwakmx napisał(a): @Bladek expl540 w rozmiarze S przewidziany dla wzrostu 150-164 i ma koła 27,5", wiec jesteś poza skalą 🙂 A sensowne koła 29 z oponami to jaki koszt? Odnośnik do komentarza
kwakmx Opublikowano Czwartek o 17:54 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:54 33 minuty temu, Bladek napisał(a): A sensowne koła 29 z oponami to jaki koszt? Chodzi Ci o zmianę kół w EXPL 700 z 27,5 na 29? takie coś raczej jest niewykonalne, trzeba by sprawdzić czy 29" wejdzie do tylnego trójkąta, a z przodu wymiana amorka, który przyjmie koło 29", wiec to raczej nieopłacana robota, chyba że kupisz jakąś używkę w cenie złomu i odbudujesz na nowych podzespołach. Odnośnik do komentarza
Bladek Opublikowano Czwartek o 18:01 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:01 5 minut temu, kwakmx napisał(a): Chodzi Ci o zmianę kół w EXPL 700 z 27,5 na 29? takie coś raczej jest niewykonalne, trzeba by sprawdzić czy 29" wejdzie do tylnego trójkąta, a z przodu wymiana amorka, który przyjmie koło 29", wiec to raczej nieopłacana robota, chyba że kupisz jakąś używkę w cenie złomu i odbudujesz na nowych podzespołach. No okej, czyli ten rower trzeba sobie odpuścić, jest chyba za 3,5k second life’s Dzięki Odnośnik do komentarza
gezyegze Opublikowano Czwartek o 18:12 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:12 14 minut temu, Bladek napisał(a): No okej, czyli ten rower trzeba sobie odpuścić, jest chyba za 3,5k second life’s Dzięki kup na allegro w oficjalnym sklepie decathlon, ja kupowałem bo chciałem na trzy raty więc zapłaciłem allegropay w dodatku miałem duużo monet.. nadal jest 540 za 3200 tam, S, L, XL do wyboru 🙂 z gwarancją, serwisem pierwszym do 6 miesięcy po zakupie wszystko tak samo jakbyś kupił w sklepie. jedyny minus taki, że się puknty nie nabiją na karte klienta ;v Odnośnik do komentarza
Bladek Opublikowano Czwartek o 18:16 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:16 3 minuty temu, gezyegze napisał(a): kup na allegro w oficjalnym sklepie decathlon, ja kupowałem bo chciałem na trzy raty więc zapłaciłem allegropay w dodatku miałem duużo monet.. nadal jest za 3200 tam, S, L, XL do wyboru 🙂 z gwarancją, serwisem pierwszym do 6 miesięcy po zakupie wszystko tak samo jakbyś kupił w sklepie. jedyny minus taki, że się puknty nie nabiją na karte klienta ;v Wow! Nie wiedziałem. dzieki a ja akurat chce M rozmiar. Przy czym one się chyba niczym nie różnica (tyle że kolor jako damski?) Odnośnik do komentarza
gezyegze Opublikowano Czwartek o 18:19 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:19 Teraz, Bladek napisał(a): Wow! Nie wiedziałem. dzieki a ja akurat chce M rozmiar. Przy czym one się chyba niczym nie różnica (tyle że kolor jako damski?) ktoś tu wypisywał różnice damskiego i męskiego. ramy są takie same, damski ma chyba ciutke mostek krótszy 40mm zamiast 60 i kiere węższą. jak masz 176cm to ja bym się do eLki przymierzył bo się miescisz w dekatlonowym zakresie ale jak to z tabelkami jest to wiadomo. Odnośnik do komentarza
Bladek Opublikowano Czwartek o 18:20 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:20 Teraz, gezyegze napisał(a): ktoś tu wypisywał różnice damskiego i męskiego. ramy są takie same, damski ma chyba ciutke mostek krótszy 40mm zamiast 60 i kiere węższą. jak masz 176cm to ja bym się do eLki przymierzył bo się miescisz w dekatlonowym zakresie ale jak to z tabelkami jest to wiadomo. A to poczytam jeszcze. No L jest powiedzmy ze okej, ale na M czuje sie stabilniej. Odnośnik do komentarza
gezyegze Opublikowano Czwartek o 18:21 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:21 Teraz, Bladek napisał(a): A to poczytam jeszcze. No L jest powiedzmy ze okej, ale na M czuje sie stabilniej. ja do wczoraj chciałem zwrócić mój L i zmienić na XL ale dzisiaj podniosłem kiere jedną podkładką i zaraz poszedłem pojeździć, zrobiłem prawie 60km i zostaje przy L zdecydowanie (mam 185 i przekroku ~90 więc mocno na granicy L/XL) Odnośnik do komentarza
Bladek Opublikowano Czwartek o 18:32 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:32 10 minut temu, gezyegze napisał(a): ja do wczoraj chciałem zwrócić mój L i zmienić na XL ale dzisiaj podniosłem kiere jedną podkładką i zaraz poszedłem pojeździć, zrobiłem prawie 60km i zostaje przy L zdecydowanie (mam 185 i przekroku ~90 więc mocno na granicy L/XL) No muszę to przemyśleć. A jak jest z amorem. Jak im wpiszesz w uwagach wagę, to normalnie napompują czy trzeba kombinować? No i rower przygotowany przychodzi, czy trzeba go regulować/smarowac Odnośnik do komentarza
gezyegze Opublikowano Czwartek o 18:39 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:39 3 minuty temu, Bladek napisał(a): No muszę to przemyśleć. A jak jest z amorem. Jak im wpiszesz w uwagach wagę, to normalnie napompują czy trzeba kombinować? No i rower przygotowany przychodzi, czy trzeba go regulować/smarowac nawet nie pomyślałem aby im napisać o amortyzatorze i cisnieniu w nim szczerze mówiąc, dzisiaj podjechałem do serwisu rowerowego który był po drodze z ciekawości i mi sprawdzili ciśnienie za friko, więc to raczej żaden problem (był ciutke za twardy pod moją wage co się okazało według tabelki na nim). rower przyszedł całkiem dobrze wyregulowany jeżeli chodzi o tylną przerzutke ale i tak poprawiłem po swojemu 😄 (zmieniał biegi elegancko góra/dół prosto z kartonu) ale smaru było wszędzie dużo za dużo moim zdaniem, wylewał się z supportu, śrub w osiach itp. więc po jednej trasie i piasku byłby oblepiony strasznie więc po prostu zdjąłem te rzeczy zalepione smarem wyczyściłem i założyłem na nowo i to tyle co robiłem przy tym rowerze przed pierwsza przejażdżką szczerze mówiąc, koła też były nabite git. Odnośnik do komentarza
kwakmx Opublikowano Czwartek o 18:43 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:43 5 minut temu, Bladek napisał(a): No muszę to przemyśleć. A jak jest z amorem. Jak im wpiszesz w uwagach wagę, to normalnie napompują czy trzeba kombinować? No i rower przygotowany przychodzi, czy trzeba go regulować/smarowac W teorii rower przychodzi gotowy do jazdy, ale w praktyce lepiej wziąć klucz i posprawdzać wszystkie śruby/nakrętki, dużo tego nie ma, np u mnie słabo dokręcili przednie zaciski, tzn złym momentem - wszystkie śruby dokręcam kluczem dynamometrycznym. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi