Skocz do zawarto艣ci

Flyer Upstreet 3 - ramie korby odpada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzie艅 dobry wszystkim,

zwracam si臋 do Was z pro艣b膮 o pomoc jako absolutny laik - zar贸wno w temacie rowerowym jak i w temacie wszelkich prac DIY. Zakupi艂em niedawno rower elektryczny FLYER Upstreet 3 (https://www.flyer-bikes.com/en/urban/detail/upstreet3) . Po d艂ugim oczekiwaniu i wielkim wydatku - w ko艅cu przyjecha艂. Niestety po przejechaniu oko艂o 100 km najpierw rower zacz膮艂 wydawa膰 dziwny metaliczny d藕wi臋k podczas peda艂owania, a potem ca艂e ramie peda艂u odpad艂o.

Po obejrzeniu go okaza艂o si臋, 偶e z臋batki, kt贸re s膮 w 艣rodku s膮 "zjechane". Napisa艂em do Flyera - przys艂ali mi nowe ramie do peda艂贸w - dokr臋ci艂em je i niestety po oko艂o 2-3 km problem znowu powr贸ci艂. Rower wydaje metaliczny d藕wi臋k i boj臋 si臋, 偶e za chwil臋 b臋d臋 mia艂 ten sam problem.

Rower kupi艂em w Niemczech i odes艂anie go w dwie strony na palecie b臋dzie mnie kosztowa艂o prawie 2000 PLN wi臋c wola艂bym naprawi膰 problem lokalnie. Niestety najbli偶sze serwisy do kt贸rych mog臋 na nim w miar臋 bezpiecznie dojecha膰 m贸wi膮 mi, 偶e nie podejmuj膮 si臋 napraw rower贸w elektrycznych.

Czy jest to jaki艣 w miar臋 standardowy problem, kt贸ry m贸g艂bym spr贸bowa膰 zaadresowa膰 samodzielnie?

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za wszelkie porady, tropy lub cokolwiek co mog艂oby mnie naprowadzi膰 na rozwi膮zanie problemu.
Za艂膮czam zdj臋cia po pierwszym wypadku.

IMG_3506.jpg

IMG_3511.jpg

IMG_3512.jpg

IMG_3513.jpg

IMG_3516.jpg

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...