Toper Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Dzień dobry, mój syn ma rower z Decathlonu(przerzutki 3x6), który się całkiem dobrze sprawdza, ale. Problem z nim jest taki, że syn nie daje rady przerzucić przedniej przerzutki w górę. Manetki Revoshift. Z przodu ma 3 przełożenia. Ponieważ przy okazji te manetki szlag trafił (szczególnie lewą), to chciałbym mu to wymienić na coś lekko działającego. Próbowałem samemu coś wymyślić ale tego osprzętu jest od groma i nie wiem co wybrać. Linka jest prowadzona od dołu. Wdzięczny będę zna podpowiedź co mam kupić, żeby w miarę lekko mógł zmieniać przerzutki. Na moim rowerze z manetkami pod kciuka sobie radzi dobrze. Pozdrawiam Toper Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Tu masz manetki do przedniej przerzutki na 3 biegi. Zdecydowana większość to manetki typu RapidFire, której poszukujesz:https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/manetki-klamkomanetki-rowerowe/manetki-mtb-trekking/.shimano/?sort=3&ilosc-biegow[367]=3 Odnośnik do komentarza
Toper Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Dzięki, a co myślisz o tym, żeby wymienić też przerzutkę? Co by chodziło najlżej? Czy jak linka idzie od dołu, to mogę tylko jakiś określony typ przerzutek kupić? Pozdrawiam Toper Odnośnik do komentarza
Toper Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Poprawione ? Kupiłem Altus FD-M310 oraz klamko manetkę ST-EF500 i jest super. Nie ma problemu z przerzucaniem 1->2 i 2->3, dużo lżej chodzi. Teraz chętnie bym wymienił prawą manetkę na podobną, ale problemem jest tylko 6 rzędów z tyłu. Pozdrawiam Toper Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Czemu problem? https://www.centrumrowerowe.pl/manetka-shimano-tourney-sl-tx30-pd9142/?v_Id=30323 Podstawowa, bardzo słaba manetka ale dla dziecka powinna być OK. Odnośnik do komentarza
Toper Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Dzięki. Z tyłu jednak zostaje Turnej i RevoShift. Działa dobrze, a Synowi nie przeszkadza, że ma inne manetki i klamki z obu stron ? P.S. Bardzo fajne forum ? Pozdrawiam Toper Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi