benek36 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Witam mam pytanie? Czy widelec Accent cx-one, będzie pasował do ramy Accent Fourious? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Jeżeli już to ta wersja powinna pasować : https://www.rowertour.com/p/64973/accent-cx-one-pro-alucarbon-28-widelec-przelajowy-1-18-15-czarno-czerwony-tapered Czyli rura sterowa 1 1/8 - 1.5 taper (szersza od dołu), do tego mocowanie hamulca Post Mount, oś QR. Ale na 100% pewności nie mam. Odnośnik do komentarza
benek36 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Tak dokładnie o ten widelec mi chodziło, zastanawia mnie tylko jedna różnica : Accent Fourious (widelec ma 400mm wysokość oś-bieżnika natomiast CX One Pro ma 405mm) Czy właśnie to będzie miało jakieś znaczenie? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Niespecjalnie. Tak do 2-3 cm różnicy może być. Ekspertem nie jestem w tych sprawach, ale tak wynika z różnych wpisów między innymi osób które wymieniały amortyzator na widelec sztywny. Sam też wymieniałem i u mnie było jakieś 2 cm mniej po wymianie na sztywny widelec w porównaniu z amortyzatorem ze wstępnym ugięciem. Żadnych problemów to nie spowodowało. Odnośnik do komentarza
benek36 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Dzięki serdecznie za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi