pardonhehe Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Dzień dobry, poszukuję roweru crossowego (ewentualnie MTB jeśli będzie wg Waszej opinii lepszy) dla jazdy rekreacyjnej (parki, lasy, nie będzie dużo hopek raczej utwardzone powierzchnie ale nie wykluczam jakiś bo tych lasów w okolicy mam sporo). Rozpocznę moją przygodę w tym sezonie bo tak to raczej preferowałem inne sporty, więc nie mam dużych oczekiwań i opinie w stylu "do 3k to tylko na prezent" mnie nie interesują. Na początku na pewno nie będzie szaleństwa :) Jedynym warunkiem jest dla mnie wytrzymałość roweru (ważę 110kg przy 185 wzrostu, nie mam żadnego bębna więc pozycji specjalnej nie potrzebuję raczej jestem po prostu postawnym facetem). Zależy mi żeby odebrać rower osobiście dlatego rozważam póki co te modele: Romet Orkan 5 - tutaj pytanie czy to faktycznie rower warty tej ceny? widziałem oferty na oficjalnej stronie za 2200 (nie wiem tylko czy nie było gorszego osprzętu?) Kands Maestro - tutaj podałem specjalnie rower o 1000 zł tańszy żeby zapytać czy różnica w osprzęcie jest naprawdę duża? Jeśli nie ma dużej różnicy to wolę wydać mniej niż więcej na rower. Ewentualnie proszę o podanie modeli w zakresie cenowym. Posprawdzam po śląskich sklepach. Proszę o pomoc, nie znam się za bardzo na rowerach a chciałbym pojeździć bez żadnych niemiłych przygód. Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 INDIANA X-Pulser 5.9 Obecnie bez konkurencji w tej kategorii cenowej. Odnośnik do komentarza
pardonhehe Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Dziękuję za szybką odpowiedź. A jaką propozycję miałby ktoś bardziej doświadczony odnośnie roweru crossowego? Wiem, że polecane są często vellbergi ale obecnie nie znalazłem żadnego na sprzedaż. Odnośnik do komentarza
luki1992 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Ja kupiłem tego kilka tygodni temu: https://vellberg.pl/rower-crossowy-vellberg-explorer-5-2/ wydaje mi się, że jest dostępny? Parametry ma chyba dość podobne do tej Indiany. Na razie bardzo sobie chwalę :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi