ukrytyrowerzysta Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Zaczynam jazdę na BMXie i zastanawiam się jaki wybrać kask. Tak jak przy jeździe w mieście średnio kasku potrzebuje, tak do BMXa by się przydało. MYślę że max 500zł chciałbym wydać. Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Właśnie do jazdy po mieście kask jest jak najbardziej wskazany. W ruchu ulicznym łatwiej o wypadek niż na drodze poza miastem. Jesli chodzi o BMX, to najbardziej pasowałby do tego jakiś "orzeszek" znanej firmy. Odnośnik do komentarza
KrzysztofBraciak Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Polecam BLUEGRASS Super Bold. Posiada systemem regulacji pasa, system blokady obrotu Safe-T Twist 2. Zewnętrzna powłoka wykonana z polimeru ABS, wewnętrzna zaś pianki EPS pochłaniającej siłę uderzenia. Odnośnik do komentarza
zkp87 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 cześć Ja sobie sprowadziłem bmx 29" GT Heritage 29" Pro Series Bike i też zainwestowałem w kask. Od jakiegoś czasu jestem miłośnikiem marki XLC i od nich wziąłem też kask XLC BH-C22. Odwód głowy mam 60cm a kask jest do 61 w największym rozmiarze i leży bardzo dobrze. Zastanawiam się jak to będzie latem jeździć w takim orzeszku bo pierwszy raz mam taki typ kasku a wiadomo zbyt dużych otworów wentylacyjnych to one nie mają. Pożyjemy zobaczymy ? jak narazie sie sprawdza doskonale. Polecam go bo nie jest drogi a niczym nie ustępuje np. BLuegrass'owi. Odnośnik do komentarza
ukrytyrowerzysta Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dzięki za odpowiedzi! Odnośnik do komentarza
Tomex Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 O'neal i ABUS mają fajne kaski typu "orzech" do BMX ? . Ogólnie radziłbym w trakcie całej jazdy jeździć z kaskiem na głowie, bo mój kolega raz się na tym przejechał w drodze do skateparku ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi