thalcave Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 16 godzin temu, Arti11 napisał: Ale w głowie cały czas mam unibike. To kup najwyższy model Ubibike'a MTB na jaki możesz sobie pozwolić. Odnośnik do komentarza
Arti11 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 14 godzin temu, invictus napisał: Jeżeli Unibike to patrzyłeś może na Flite? Widziałem, ale średnio kolorystyka mi się podoba. Wolałbym Experta , szkoda że cena nie idzie w dół . Odnośnik do komentarza
invictus Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Sam osobiście kupiłem Cube Attention SL (jutro ma być u mnie bo wymieniałem na 19”), ale jak tak patrzę na Unibike Flite zastanawiam się czy to był dobry wybór. Na plus w Unibike: - sztywne osie - taperowana główka - lepsze hamulce - lepsze przerzutki Właściwie to chyba tylko Recon vs Suntour jest lepszym wyborem, plus ewentualnie rama (chociaż i tutaj pewności nie mam). Jeżeli chodzi o wygląd (kolorystykę), to już kwestia indywidualna, ale mi również bardziej podoba się Expert w stosunku do Flite, a Attention SL (czarny) najbardziej z nich wszystkich. Odnośnik do komentarza
Arti11 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Ja jeszcze się właśnie przymierze do CUBA . I trzeba będzie podjąć ostateczną decyzję. Cube jest w dobrej cenie . Odnośnik do komentarza
invictus Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Ja też zdecydowałem się na Cube, przede wszystkim dlatego że miałem go „na miejscu” i mogłem obejrzeć. Pasuje mi jego rekreacyjna rama, no i cena również mi pasowała, dodatkowo gratis wyrwałem koszyk na bidon, bidon i torebkę podsiodłową. Niestety Unibike nie miałem możliwości zobaczenia na żywo, cena w internecie wyższa i średnia kolorystyka (jak dla mnie). Chociaż „na papierze” wydaje się lepszym wyborem. Odnośnik do komentarza
314ter Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Widziałem Experty w okolicach 4500 już Odnośnik do komentarza
Arti11 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 4 godziny temu, 314ter napisał: Widziałem Experty w okolicach 4500 już To już trochę taniej. A gdzie? Odnośnik do komentarza
314ter Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Przerabiałem ten temat, też nie skreślałbym Flite'a, bo osprzętowo lepszy (poza nieszczęsnym amortyzatorem), ale pozycja na nim nie jest tak rekreacyjna jak w Attention SL. Ramy klepane w niemal identycznych, czyli niewiadomych warunkach jak w przypadku Cube. Tyle, że jeśli ktoś nie ujeżdża roweru wyczynowo to z pewnością nie spotka się z tematami pękających ram, bo to już nie te czasy, co parę lat temu. 19 godzin temu, invictus napisał: Sam osobiście kupiłem Cube Attention SL (jutro ma być u mnie bo wymieniałem na 19”), ale jak tak patrzę na Unibike Flite zastanawiam się czy to był dobry wybór. Na plus w Unibike: - sztywne osie - taperowana główka - lepsze hamulce - lepsze przerzutki Właściwie to chyba tylko Recon vs Suntour jest lepszym wyborem, plus ewentualnie rama (chociaż i tutaj pewności nie mam). Jeżeli chodzi o wygląd (kolorystykę), to już kwestia indywidualna, ale mi również bardziej podoba się Expert w stosunku do Flite, a Attention SL (czarny) najbardziej z nich wszystkich. Odnośnik do komentarza
314ter Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 1 godzinę temu, Arti11 napisał: To już trochę taniej. A gdzie? Aktualnie widzę, że już ich nie ma, najtaniej będzie w rowerzysta.pl Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi