qaneleon Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Wybrałem się ostatnio na pierwszą dłuższą trasę zrobiłem 26km po dojechaniu do mety najbardziej odczuwalem ból karku. Czy to jest normalne? Jaka może być przyczyna spinajacego karku? Może źle dobrany rozmiar roweru. Mój wzrost to 180cm, waga 90kilo, rower Kross evado 1.0 rama rozmiar 21" Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Może to być źle dopasowany rower a może też być kwestia przyzwyczajenia mięśni. 1 minutę temu, qaneleon napisał: pierwszą dłuższą trasę Wydaje mi się, że ta wycieczka to mogła być nowość dla Twoich mięśni. Muszą się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza
qaneleon Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Rower wydaje mi sie jest dopasowany dobrze. Jeżdżę nim juz trzeci rok może faktycznie dluzsza trasę zrobiła swoje. Druga trasa 40 km już było trochę lepiej zobaczymy po kolejnych.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Masz rower z geometrią bardzo rekreacyjną (wygodną), ale każdy ruch wymaga przyzwyczajenia mięśni do ruchu i pewnej pozycji. Myślę, że przy pierwszych 30km to i na miejskim kanapowcu (na który siedzi się zupełnie wyprostowanym) coś może boleć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi