Maciekxxx Opublikowano 22 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Dzień dobry, chciałbym prosić Was o poradę. Mam starego Fischera którym codziennie jeżdżę do pracy i po 10 latach służby postanowiłem o niego trochę zadbać, straszny sztrucel się zrobił ;). Główny temat to spadający łańcuch. Chyba się wyciągnął, wisi jak stare cycki. Chcę kupić nowy, ale nie znam kryteriów doboru. Z przodu i z tyłu (chodzi mi chyba o korbę i kasetę, ale nie znam nomenklatury, wiecie o co chodzi) jest tylko po jednej zębatce, rower ma nietypową przerzutkę (foto). Czy muszę kupić łańcuch z konkretną szerokością wewnętrzną/zewnętrzną, jednorzędowy lub wielo? Policzyłem, że ma 51 ogniw jakby to coś wnosiło :). Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zwykły jednorzędowy łańcuch odpowiedniej długości. Poza tym warto było by wymienić korbę i tylną zębatkę, bo pewnie nie da się ich wyczyścić z tej rdzy w 100%. Odnośnik do komentarza
Maciekxxx Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Dziękuję :). Czy taki łańcuch będzie pasował? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Powinien być OK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi