Adrianno21 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Siemaneczko, pewnego razu zaczął strzelac suport ht 2 (race face team) standardowe objawy naciskanie mocniej na pedał, strzela. Kupilem klucz... trzeba zrobić przegląd i przesmarować, jak sie okazało marnej jakości ktory zdarł suport. Następnego dnia kupiłem w pobliskim sklepie rowerowym suport shimano mt800 i nowy dobrej jakości klucz. Suport zamontowałem który tak głośno nie strzela lecz nadal są trzaski. Ponownie 2 razy go wykrecalem czyscilem sam suport, mufe oraz smarowalem smarem shimano grease. Nic te zabiegi nie pomagały, jestem już bez pomysłów wiec zwracam się do Was o pomoc, radę Dodaje filmik na którym są słyszalne trzaski https://youtu.be/CW94PD6tlAo Ps: pedaly to nie strzelaja bo po nacisniecie na same ramie korby też są trzaski Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 U mojego ojca strzelała kiedyś zapadka w bębenku, a po ramie (aluminiowej) tak się dźwięk rozchodził jakby to support strzelał. Czyszczenie i smarowanie bębenka pomogło. Odnośnik do komentarza
Adrianno21 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Ale tutaj nawet podczas unieruchomienia rowera i nacisku na pedał, strzela. Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Bez założonego łańcucha korba strzela przy obracaniu? Bo w opisywanym przeze mnie przypadku, przy założonym łańcuchu, wystarczył nacisk na pedał (nie trzeba było obracać koła) i słychać było wtedy metaliczny dźwięk. Odnośnik do komentarza
Adrianno21 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Bez łańcucha jeszcze nie sprawdzałem, zerknę jutro po poludniu i napisze co i jak ? Odnośnik do komentarza
Adrianno21 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 U mnie sprawa wyjaśniona, winny był łańcuch. Fizycznie wszystko z nim okey, nie wyciągnięty, spinka zmieniona a jednak cyka. Temat można zamknąć, dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi