Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie proszę o pomoc w wyborze roweru. Rower na dojazdy do pracy oraz wypady  z rodziną do lasu. Myślę ze ok. 70% asfalt 30% las. Dodam ze jeżdżę do pracy również zimą dlatego nie jestem pewien czy cross się nadaje. Problemem może być również waga 105 kg. Budżet niestety tylko ok. 1500 zł.

Opublikowano

A na czym do tej pory jeździłeś?

Myślę, że w rowerach z Decathlonu mógłbyś poszukać: np. model ST 520 albo (jeśli budżet trochę nadwyrężysz) Rockrider 540

Opublikowano
4 minuty temu, kronos84 napisał:

Poprzednio jeździłem

jeździłeś czyli już nie jeździsz i z góry zakładasz, że do pracy lato-zima będziesz jeździł?

Opublikowano

Jeździłem do momentu aż się rower nie rozleciał. Niestety naprawa nie ma sensu. Dlatego szukam czegoś nowego. Wcześniej przez kilka lat jeździłem cały rok.

Opublikowano

No to podtrzymuje rowery z Decathlonu. Właściwie w tej kwocie to większych różnic nie uraczysz - czy to Kross, czy Merida. Decathlon oferuje całkiem dobre rowerki + dożywotnia gwarancja na ramę.

Opublikowano

Faktycznie ciekawie z tym wzrostem. Myślę że wezmę kandsa mam tylko ostatnie pytanie jaki rozmiar kół wybrać ? Bo widzę że są dostępne zarówno 27.5 jak i 29.

Opublikowano
49 minut temu, kronos84 napisał:

mam tylko ostatnie pytanie jaki rozmiar kół wybrać ? Bo widzę że są dostępne zarówno 27.5 jak i 29.

29" chyba, że masz poniżej 170cm to wtedy jest sens się zastanowić nad 27.5"