marcusromanus Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Witam, piszę posta ponieważ mam rozsterkę egzystencjonalną :D. U siebie w rowerze mam do wymiany suport stety/niestety jeszcze na kadrat. Myślę o wymianie na hollowtech'a. (stara korba wyląduje w rowerze siostry) Czy to jest dobry pomysł? Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Ja w jednym ze swoich rowerów robiłem taką wymianę suportu, obyło się bezproblemowo i do tej pory wszystko pięknie śmiga. Dużo zależy od jakości wykonania ramy, a dokładnie mufy suportu. Wiele osób zaleca przed wymianą zrobić planowanie mufy, pozwoli to na osiowe osadzenie nowego suportu i przełoży się na wolniejsze zużycie łożysk - podobno ? Ja takiego zabiegu nie robiłem, ale może miałem farta i wszystko działa ? No i jest jeszcze kwestia finansowa, mechanizm korbowy plus suport to około 300zł, do tego narzędzia i robocizna. Jak lubisz grzebać w rowerach to spokojnie zrobisz to sam. Wymiana kwadratu na kwadrat wyjdzie o wiele taniej. Decyzja Twoja ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi