Skocz do zawartości

Merida Crossway 900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

wyposażenie tych rowerów to mokry sen wielu jeżdżących na rowerach crossowych. Evado jest świetnie wyposażony, Merida jeszcze lepiej :)

Tyle Ci mogę powiedzieć w tej kwestii. Jeżeli chodzi o ramy, to do jazdy dla przyjemności na pewno będziesz zadowolony.

Opublikowano

Ooo.. Skoro tak piszesz to chyba naprwde fajne te rowery. Ale czy warto doplacac do meridy? Bo nie ukrywam ze jakos bardziej mi sie podoba. :)

Opublikowano

Jeżeli Cię stać i Ci się podoba, to bierz. Czy warto? :) To jest trudne pytanie, bo zawsze znajdziesz ciut lepszy rower od tego, który znalazłeś. I można pytać czy warto przy rowerach za 1000 złotych i przy tych za 10.000 złotych :) W każdym razie ja bym brał.

Opublikowano

No...Co prawda cena lekko przekracza moj budzet ktory przeznaczylem na rower ale jakis nie moge sie oprzec pokusue i chyba kupie sobie Meride ;) Dziekuje.

Opublikowano

merida prawie 2 kg lżejsza 850zł za kg to istna okazja :) bierz Meridę, choć patriotyzm podpowiada Krosa... ;) nie wiem czy pomogłem :]

Opublikowano

Z wagą roweru podawaną przez producentów/sprzedających bardzo bym uważał. Najczęściej podają wagę dla najmniejszego rozmiaru ramy, często bez pedałów. Lepiej zważyć samemu lub poprosić w sklepie aby to zrobili.

Tak, bez pedałów i do małej ramy.  Jednak chciałem tylko zwrócić uwagę na sporą różnicę w wadze tych rowerów.  

Opublikowano

Zamowilem Meride :) Odbiore poczatkiem lutego i teraz juz spokojnie czekam az stopnieje snieg i troche cieplej sie zrobi. Dzieki za pomoc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem tu nowy, więc na początek witam wszystkich Forumowiczów:)

Kolego Ogi11, mam podobny dylemat z wyborem roweru. Dlatego chcę spytać czy już odebrałeś tą Meridę i czy jest warta "grzechu"? Jak się sprawuje, jeśli dałeś radę już coś pojeździć?

Ja co prawda się zastanawiam nad Kross Evado 7 lub Merida Crossway XT edition, ale też bardziej mnie kusi Merida, jeśli uzyskam dobrą cenę.

http://www.rowerymerida.pl/produkt1062/crossway-xt-edition-rower-merida.html

Opublikowano

Z doświadczenia moge napisać,że jest warta grzechu,bo co prawda tylko raz ,ale jednak- miałem okazję przejechać się na tym modelu i jest naprawdę bajeczny,niesamowicie wygodny no i z solidnym osprzętem,wiec na pewno będziesz zadowolony.