Ogi11 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam chce kupic rower do wycieczek za miasto interesuja mnie modele: http://www.rowerymerida.pl/produkt1060/crossway-900-rower-merida.htmlcena:5700 oraz: http://www.rower.lublin.pl/sklep/cross/210-kross-evado-70.htmlcena: 4000 czy ma ktos jakies doswiadczenie z takimi rowerami moze ktos doradzic ktory wybrac? Ktory lepszy i jak sie sprawuja ramy tych firm? Prosze o pomoc i doradztwo :) Dziekuje Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Cześć, wyposażenie tych rowerów to mokry sen wielu jeżdżących na rowerach crossowych. Evado jest świetnie wyposażony, Merida jeszcze lepiej :) Tyle Ci mogę powiedzieć w tej kwestii. Jeżeli chodzi o ramy, to do jazdy dla przyjemności na pewno będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza
Ogi11 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ooo.. Skoro tak piszesz to chyba naprwde fajne te rowery. Ale czy warto doplacac do meridy? Bo nie ukrywam ze jakos bardziej mi sie podoba. :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jeżeli Cię stać i Ci się podoba, to bierz. Czy warto? :) To jest trudne pytanie, bo zawsze znajdziesz ciut lepszy rower od tego, który znalazłeś. I można pytać czy warto przy rowerach za 1000 złotych i przy tych za 10.000 złotych :) W każdym razie ja bym brał. Odnośnik do komentarza
Ogi11 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 No...Co prawda cena lekko przekracza moj budzet ktory przeznaczylem na rower ale jakis nie moge sie oprzec pokusue i chyba kupie sobie Meride ;) Dziekuje. Odnośnik do komentarza
Toma Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 merida prawie 2 kg lżejsza 850zł za kg to istna okazja :) bierz Meridę, choć patriotyzm podpowiada Krosa... ;) nie wiem czy pomogłem :] Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Z wagą roweru podawaną przez producentów/sprzedających bardzo bym uważał. Najczęściej podają wagę dla najmniejszego rozmiaru ramy, często bez pedałów. Lepiej zważyć samemu lub poprosić w sklepie aby to zrobili. Odnośnik do komentarza
Toma Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Z wagą roweru podawaną przez producentów/sprzedających bardzo bym uważał. Najczęściej podają wagę dla najmniejszego rozmiaru ramy, często bez pedałów. Lepiej zważyć samemu lub poprosić w sklepie aby to zrobili. Tak, bez pedałów i do małej ramy. Jednak chciałem tylko zwrócić uwagę na sporą różnicę w wadze tych rowerów. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ale nadal nie wiesz, czy producent dobrze podaje wagę. Widziałem już naprawdę sporo przekłamań pod tym względem. Nawet uwzględniając małą ramę i brak pedałów. Odnośnik do komentarza
Ogi11 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zamowilem Meride :) Odbiore poczatkiem lutego i teraz juz spokojnie czekam az stopnieje snieg i troche cieplej sie zrobi. Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza
gordon10 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jestem tu nowy, więc na początek witam wszystkich Forumowiczów:) Kolego Ogi11, mam podobny dylemat z wyborem roweru. Dlatego chcę spytać czy już odebrałeś tą Meridę i czy jest warta "grzechu"? Jak się sprawuje, jeśli dałeś radę już coś pojeździć? Ja co prawda się zastanawiam nad Kross Evado 7 lub Merida Crossway XT edition, ale też bardziej mnie kusi Merida, jeśli uzyskam dobrą cenę. http://www.rowerymerida.pl/produkt1062/crossway-xt-edition-rower-merida.html Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Z doświadczenia moge napisać,że jest warta grzechu,bo co prawda tylko raz ,ale jednak- miałem okazję przejechać się na tym modelu i jest naprawdę bajeczny,niesamowicie wygodny no i z solidnym osprzętem,wiec na pewno będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi