dawidm Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Witam, Niekiedy jestem zmuszony przypiąć rower za koło. Oczywiście koła mam na szybkozamykacze i trochę się tego obawiam. Zauważyłem, że istnieją jakieś specjalne, antykradzieżowe wersje. Przykłady poniżej. https://www.szumgum.com/antykradziezowy-zestaw-szybkozamykaczy-na-kola-zefal-quick-release.html https://www.rowertour.com/p/57602/kryptonite-wheelboltz-nakretki-blokujace-z-osia?gclid=Cj0KCQjwpsLkBRDpARIsAKoYI8yqrMbrifAfnIIyCszykQY8oGVTLqu6B60KSFha3xVurnrtcAquoOYaApAnEALw_wcB Co sądzicie o tym i czy macie jakieś doświadczenie? pzdr Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Jeśli zapniesz rower tylko za koło, to złodziej rower postawi na sztorc i odepnie szykozmykacz. Odnośnik do komentarza
dawidm Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 W mojej wersji, to właśnie rower będzie często na sztorc przypięty za koło do ściany ? Pytanie czy będzie się dało "przestawić" działanie. Abstrahując od sposobu zapięcia, warte to jest tej ceny? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Te bajery wykorzystują grawitację, także wątpię, żeby dało się jest przestawić. Czy się opłacają? Każdy musi sam sobie na to pytanie odpowiedzieć. Skoro masz zamiar wieszać rower na sztorc, to chyba Tobie się nie przydadzą ? Odnośnik do komentarza
dawidm Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 skończy się pewnie na tym, że dokupię długą linkę, żeby opleć koła i spiąć z ulockiem. zdaję sobie sprawę, że przeznaczenie tych sprytnych szybkozamykaczy jest inne, po prostu uniknięcie kradzieży samych kół nie roweru. Ale jeszcze popatrzę w sklepie jak to działa ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi