staszeq12 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Witam , tak jak w temacie , przymierzam się do kupna roweru ale kompletnie nie mam pojęcia co wybrać .... Mam znajomego z Gianta jak i w Krossie , jak wiadomo każdy chwali swoje i ciężko się na coś zdecydować , bardzo proszę o porady . Dodam że zależy mi na rozmiarze kół 29" ponieważ drogi utwardzone to 90% mojej jazdy . PS. dodam że ważę około 100 kg i mam 188 cm wzrostu jeśli będzie to miało znaczenie Odnośnik do komentarza
Activelo Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 A jaka waga oraz wzrost? Te szczegóły są bardzo istotne w kwestii wyboru ramy, poza tym do jakiej kwot ma być to rower oraz jakie trasy będziesz najczęściej pokonywał? Odnośnik do komentarza
staszeq12 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Około 100 kg , 188 wzrost Szukałem do kwoty mniej więcej takiej jak podane rowery w temacie czyli 2600-2700 max . Najczęściej będą to trasy około 10-15 km , czasami pewnie zdarzy się dalszy wypad . Tak jak pisałem 90% to drogi asfaltowe więc zależy mi na sporej szybkości . Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 23 godziny temu, staszeq12 napisał: Tak jak pisałem 90% to drogi asfaltowe więc zależy mi na sporej szybkości . To to się ma nijak do rowerów MTB. To może lepiej szosowy rower albo fitness? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi