Marwil Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam, nasze stowarzyszenie chce przygotować tabliczki z aluminium, które chcemy przyczepić trwale do ramy. Czy według Was klej np. Poxipol to dobre rozwiązanie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jesli ma byc na trwałe to poxipol może być... ale różnie w zyciu bywa i ja bym raczej użył dwustronnej taśmy klejacej montażowej. .. powinno sie trzymac przez lata a w razie czego będzie można usunąć. ... Odnośnik do komentarza
Marwil Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dzięki za informację :) Będziemy robić test czy nie da się usunąc :) Odnośnik do komentarza
wikrap1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Spotkałem się z taką tabliczką przynitowaną do ramy, ale to dość inwazyjna metoda :PJeśli tabliczka będzie dość giętka, by dobrze się dopasować do kształtu ramy, to porządna taśma dwustronna da radę. Ale to musi być taśma z pianki, a nie z folii. Czyli nieco grubsza i mięciutka.P.S. Ostatnio demontowałem płytki stalowe na emaliowanej stali właśnie taką taśmą i było dość ciężko :P Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi