Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 ogólnie to ostatnio zardzewiał mi łańcuch ale sobie poradziłem w ten sposób robicie roztwór z: -domestosa -kreta -odtłuszczacza -benzyna ekstraktacyjna -rozpuszczalnik nitro -sodę kaukastytczną -i innych specyfików wrzucacie do środka łańcuch mieszacie wszystko jakimś kijkiem i czekacie jakieś 5 min mi pomogło a łańcuch chodzi teraz lepiej niż przed kupnem nawet smarem nie muszę go smarować Link to postu
ZenMaster Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 To co zrobiłeś to po prostu niechlujstwo rzemiosła i zwykła fuszerka, jeśli tobie odpowiada to nie ma w tym nic złego, ale ja bym się tym nie chwalił publicznie. Taka mieszanka prawdopodobnie wytrawia stal, z której jest zrobiony łańcuch i znacząco go osłabiła, sama soda kaustyczna powoduje korozję elektrochemiczną stali, nie zdziw się więc jak niebawem pęknie bez ostrzeżenia. Nie wspominając już o fakcie, że same opary takiego koktajlu to trucizna, którą wdychasz, swoją drogą ciekawy jestem jak się jej pozbyłeś... Link to postu
Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Autor Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 po wykonanej pracy przeczyściłem sobie rury w kranach, generalnie to ładnie mi teraz pachnie w mieszkaniu, dodałbym więcej składników ale sklepy są dzisiaj zamknięte a w domu już nic nie mam Link to postu
ZenMaster Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 Brawo Ty geniuszu, oby nikt nie traktował tej porady poważnie. Link to postu
Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Autor Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 niby czemu przecież wszystko działa mogę ci wysłać zdjęcia Link to postu
ZenMaster Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 Jak wlejesz olej rzepakowy do silnnika w samochodzie zamiast oleju to też będzie działać, tylko pytanie jak długo. Nie obraź się na mnie, ale sam fakt że coś działa nie znaczy, że działa dobrze i powinno się tak robić. Napisałeś jeszcze że nie musisz go nawet smarować, więc nie wiesz nawet w jakim celu się to robi, takie chałupnicze metody miały racje bytu za komuny, dzisiaj to objaw skrajnej głupoty lub chytrości. Link to postu
Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Autor Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 od 5 lat zajmuje się kolarstwem miejskim więc trochę wiem o rowerach ale to co dzisiaj zobaczyłem mega mnie zdziwiło okazuje się że smar jednak nie jest tak bardzo konieczny jak mi się wydawało będę polecać mój specyfik każdemu o każdej porze dnia i nocy bo wiem że został zrobiony z najlepszych dostępnych na rynku składników a jego efekt jest naprawdę zadziwiający Link to postu
ZenMaster Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 Ja natomiast od 6 lat serwisuje rowery i też coś tam wiem o kolarstwie. Wiele już razy spotkałem takich inowatorów jak Ty i jakoś żaden z nich mnie nie przekonał. O degradacji łańucha wiem z własnego doświadczenia, bo wiele podobnych pomysłów sam próbowałem, po kąpieli w podobnej chemii łańcuch koroduje jeszcze szybciej i pęka przy większym obciążeniu. A Twoje butne podejście do tematu tylko źle o tobie świadczy. Link to postu
Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Autor Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 też często i gęsto widzę takich jak ty którzy myślą że się znają a jak przyjdzie co do czego to nawet kibla przetkać nie umieją przed chwilą na moim liczniku wybiło 100 km bo jeżdzę od dwóch godzin i pod górkę wyciągam 60 km/h nic się nie tnie i generalnie działa jak marzenie Link to postu
ZenMaster Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 No jak pod górę wyciągasz 60km/h to jesteś szybszy od zawodników pro-tourowych, idź na testy do kadry CCC przy takich wynikach wezmą Cię od razu, a Kwiatkowski to będzie mógł Ci rower czyścić, oczywiście jak mu pokażesz jak to robić. Link to postu
ZenMaster Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 No i jeszcze utrzymać na dystansie 100km średnią 50km/h to już wgl mistrzostwo świata, nawet triathlonowcy i torowcy mogą Ci pozazdrościć. Link to postu
Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Autor Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 lepiej żebym nie szedł bo jeszcze zawstydzę innych z moim super łańcuchem Link to postu
Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Autor Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 i nawet nie myśl żeby go mi ukraść bo trzymam go teraz pod sejfem zakopanym na farmie buraków pomiędzy marchewką i rzepakiem a na dodatek wynajołem ochroniarza który zamieszkał obok sejfu i go pilnuje Link to postu
ZenMaster Napisano Marca 3, 2019 Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 I słusznie, nie zapomnij zgłosić się jeszcze do biura patentowego, bo jeszcze ktoś z forum Cie ubiegnie. Link to postu
Koxofrytka Napisano Marca 3, 2019 Autor Zgłoś Share Napisano Marca 3, 2019 pozwę każdego kto tego spróbuje Link to postu
Polecane posty