Kuba87 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Witam mam taki problem z moijm rowerem a chodzi dokładnie o łancuch. Moja tylna przerzutka po rocznym przejeździe postanowiła się rozwalić postanowiłem że zrobię se single speeda jak i z tyłu tak i z przodu wiec rozkułem łańcuch łańcuch ustawiłem na 2 i 5 i łancuch był albo za bardzo napięty że się nie dało prawie pedałować lub za bardzo luźny co skutkowało tym że spadał. Oczywiście nie zakupywałem wolnobiegu i nowych korb single speed tylko zostawiłem tak jak jest czyli 3 i 7. Po dłuższych przemyśleniach postanowiłem że kupię nowy łańcuch i dalej to samo proszę potrzebuje pomocy jak najszybciej. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Rozumiem, że skróciłeś odpowiednio łańcuch ? Nie bardzo się orientuję w tego rodzaju rozwiązaniach, ale prawdopodobnie musiałbyś zamiast tylnej przerzutki dać napinacz łańcucha, np. taki : https://allegro.pl/napinacz-shimano-alfine-ct-s500-wyprzedaz-60-i7551544253.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi