jacus Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Mam problem,posiadam sztyce zoom.jedna sruba,juz dwukrotnie pękły mi druty siodełka zaraz za jarzmem.poprzednio miałem sztyce na tradycyjne jarzmi i nic sie nie działo,waga moja to 100 kg.prosze o porady. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Cześć. Pierwsza sprawa - kup sobie sztycę na dwie śruby, to o wiele pewniejsze i solidniejsze rozwiązanie niż z jedną. Druga sprawa - co to za siodełko? Nie powinno być takiej sytuacji, że pękają pręty... No chyba, że gdzieś skakałeś na tym rowerze. Odnośnik do komentarza
jacus Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 CzeÅÄ. Pierwsza sprawa - kup sobie sztycÄ na dwie Åruby, to o wiele pewniejsze i solidniejsze rozwiÄzanie niż z jednÄ. Druga sprawa - co to za siodeÅko? Nie powinno byÄ takiej sytuacji, że pÄkajÄ prÄty... No chyba, że gdzieÅ skakaÅeÅ na tym rowerze. Mam na karku 50 lat,pierwsze siodełko to Vader,drugie VELO Odnośnik do komentarza
muarte Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Jacus jak to możliwe? Ja przy wadze ponad 120 kg połamałem jedynie korbę,siodła nigdy .A rower wcześniejszy dosłownie zajechałem. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 muarte, ja też mogę zapytać, jak to się stało, że połamałeś korbę? :) Ramiona? Co się stało? Wszystko ma swoją wytrzymałość + może do tego dojść jakaś wada ukryta. Odnośnik do komentarza
muarte Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Nasz Guru :) Otóż złamałem korbę na wysokości między suportem a łączeniem zębatek (Te śruby imbusy,nie wiem jak inaczej określić) Podejrzewam że wada ukryta , ale z drugiej strony rower miałem od bierzmowania i troszkę go zajechałem, i rower o dziwo firmy Merida a przynajmniej naklejka ich..Moja tamtejsza waga określała 82 kg, więc jak teraz mam ponad 110 kg to stevens boleśnie to odczuwa ale jest bardzo mocny;D Tak na Marginesie : Tak ramię nie pękło a wygięło się.Szerokości Patryk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi