marcino285 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ostatnio przez przypadek trafiłem na taki rowerek Merida Matts 900D. Nie wiem,czy warto w niego inwestować. Model z rocznika 2013 w naprawdę przystępnej cenie. Jedyne 3300. Upust z 4999. Cena kusząca. Wadą mogą być jedynie koła 26". Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jak dla mnie koła 26 przesądzają na nie... To już odchodzący standard i rowery na kołach 26 z wyższej półki nie sprzedają się zbyt dobrze... No chyba że jesteś dość niski, to wtedy ewentualnie, ale w przyszłości może być problem z częściami dobrej jakości... Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 W podobnej cenie dostaniesz Krossa B9 2013, na kołach 29" i ramie karbonowej: http://www.ceneo.pl/17953977#crid=37627&pid=7269Jeżeli chodzi o koła 26"... Nie do końca zgadzam się z GeloLBN. Jasne, 26" to odchodzący standard, dlatego właśnie są takie wyprzedaże na stare modele. Czy będzie problem z dostępnością części? Opony? Wątpię. Obręcze? Też myślę, że będą robione jeszcze długi czas. Amortyzator? Tu może być problem za kilka lat, ale z drugiej strony, przy serwisowaniu, aż tak się amortyzatora nie wymienia. Natomiast kwestia - "jeżeli jesteś dość niski", to znowu - bardzo wysoka osoba oczywiście lepiej się będzie czuła na rowerze z kołami 29 lub 27,5". Ale jeżeli rama będzie dobrze dobrana rozmiarowo, to nawet mając 180 cm wzrostu, tragedii nie będzie z kołami 26". Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi