ridikulum Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Witam, mam mały dylemat, na starcie napiszę że mam 196cm wzrostu i 87kg wagi. Nie mogę się zdecydować który rower wybrać kross hexagon x2 Romet Rambler 1 27,5 KANDS ENERGY 1300 DISC SHIMANO ALIVIO rower ma mi służyć do jazdy na odcinkach 10-15km co drugi/ trzeci dzień. Lasy i asfalt. Możecie mi doradzić który rower wybrać? Ewentualnie polecić dobrą alternatywę. Rower zamierzam kupić przez internet. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 A jesteś pewien, że to ma być MTB, a nie cross? W tej cenie ten drugi będzie miał łatwiejsze w serwisie hamulce VB i dzięki temu lepszy osprzęt. Cross jest też rowerem bardziej uniwersalnym. Jak dokładnie rozumiesz jazdę po lesie? Zwykłą niekoniecznie idealnie równą drogę? Odnośnik do komentarza
Hauptmann Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Hej Kands Enery 300 ma koła 26 to jest za mały zdecydowanie na Cb. Mój kuzyn szukał nowego taniego mtb wybór padł Kandsa ale przy jego wzroscie 192 cm największy Kands Comper na kołach 29 i ramie największej 20 okazał się za mały. Kross hexagon x2 też na koła 26. Komfortowo przy twoim wzroście to koła 29. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 A to swoją drogą, stąd między innymi pytanie o crossa. Za 1500zł jest znikoma szansa znaleźć 29era mającego jakąkolwiek rację bytu. Odnośnik do komentarza
ridikulum Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Oczywiści, cross też wchodzi w grę, jestem zielony w temacie tak że zdam się na was :). A co mam na myśli jazdępo lesie? Głownie leśne ścieżki tak że nic specjalnie wymagającego. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 To w takim razie proponowałabym Lazaro Integral V3 :) Możesz też zobaczyć sobie Spartacusa Crossa 4.0 i Kandsa bodajże Maestro. Do 1500zł Lazaro osprzętowo wypada najlepiej, natomiast jak się trochę dopłaci (ok. 1750), jest jeszcze Kands Maestro z przerzutkami Deore. Na Twoje potrzeby nie jestem jednak pewna, czy warto. Według mnie nie. Odnośnik do komentarza
ridikulum Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Chyba postawię na Lazaro Integral V3. Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi