Kewleb Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Witam Chciałbym kupić rower na wycieczki rowerowe po asfalcie jak i po lesie i terenach piaszczystych Wzrost 186cm Waga >130 Myślałem o tym https://www.kross.pl/pl/2018/mtb/hexagon-7-0 W ogóle sie nie znam na rowerach i proszę o pomoc w wyborze Odnośnik do komentarza
enigmato Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Siemanko, mam podobne warunki fizyczne i dokładnie dziś byłem w sklepie rowerowym, ponieważ sam stoję obecnie przed problemem kupna roweru w budżecie 2500-3000. Sprzedawca przekonywał mnie do serii Level od Krossa, argumentując, że jest masywniejszy od Hexagona (np.: grubszy widelec z przodu). I tak się bije z myślami, bo on w sumie też tak do końca mnie nie przekonuje. W tej chwili takim moim faworytem dla mnie staje się Romet Mustang 29.1 (osprzęt Deore, poza korbą), ale problem jest z tym, że nie widzę nigdzie na necie dostępnego w moim rozmiarze, chciałem ramę 21". Może ktoś bardziej obeznany jeszcze się wypowie, doradzi? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Mustang 21 cali na 186 to chyba za duży. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Hexagon bardziej turystyczny w prowadzeniu, Level bardziej sportowy, Mustang też raczej sport. No i najlepiej wyposażony. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Przymierz się i do Hexagona i do Levela a sam poczujesz różnicę. Moim zdaniem seria Level nawet jeżeli jest masywniejsza to w przypadku dosyć rekreacyjnej jazdy ta "masa" nie przyda Ci się, liczy się głównie wygoda i tutaj seria Hexagon spokojnie się sprawdzi do Twoich wymagań. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi