junior790 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam, Mam 172cm wzrostu, 95kg wagi i długość nogi około 79cm. Mam problem w doborze wielkości ramy, boję się, że 19 będzie za duża. Nie mam możliwości przymierzenia roweru. Ktoś, coś poradzi? Odnośnik do komentarza
martinb33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Myśle że 17 będzie dobra. Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Najlepiej podać jeszcze jaki to rower(y) bo geometria jest jednak różna. Jeżeli są dostępne wymiary ramy to warto na nie spojrzeć i dla lepszej orientacji popatrzeć na inne marki a po sklepach przymierzyć się do czegoś podobnego by mieć bardziej realne pojęcie. Odnośnik do komentarza
junior790 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 http://allegro.pl/the-best-bike-2018-vellberg-explorer-4-1-deore-i7148424860.html Rower dokładnie z tej aukcji. Odnośnik do komentarza
martinb33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Vellbergi podobnie jak Kands i inne allegowe marki mają dziwną tą rozmiarówke. Przy twoim wzroście nie ma szans na 19, nawet przy innych markach które nie zawyżają rozmiarówek 19 była by raczej za duża. Odnośnik do komentarza
junior790 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Tego się właśnie spodziewałem, ale mam sposobność przymierzenia kandsa maestro. Czy te dwa rowery będą rozmiarowo podobne? Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Głowy nie dam ale geometrycznie to praktycznie to samo Kands, Lazaro, Spartacus, Vellberg. Poszukaj stron producentów i porównaj wymiary. Już nie pamiętam ale brało się bodaj numer mniejsze niż inne. Na forum jest pełno wpisów na temat tych rowerów oraz doboru rozmiaru. Przy szukaniu użyj tych nazw, szukaj wątków typu "Jaki rower do xxxx zł" https://roweroweporady.pl/f/topic/761-spartacus-cross-40-sklep-infinitibikepl/?hl=infiniti Jeżeli to możliwe to ustaw w miarę poprawnie wysokość siodełka. Jak daleko będą klejnoty od rury gdy staniesz w lekkim rozkroku i jak sięgasz do kierownicy oraz czy koło nie będzie zawadzało o but podczas skrętu koła. Odnośnik do komentarza
martinb33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Kands Maestro nie ma mniejszej ramy niż 19 więc na wstępie można go skreślić z zabawy. Natomiast na oko widać że Lazaro, Vellberg i Spartacus to ramy "bite na jednej maszynie" więc ich wymiary powinny być takie same. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi