degel123 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam kupiłem nowy rower i gdy chcę założyć przednie koło to przez hamulce nie mogę przecisnąć koła :( Co mam zrobić z tym hamulcem żeby go rozluźnić i jakoś to koło zamontowac? Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 A jaki to rower i hamulce ? W szosówkach przeważnie jest taka konstrukcja, że na szczękach jest taki dzyndzel który powoduje większe rozwarcie szczęk. Ewentualnie pozostaje wypuścić powietrze z koła lub poluzować linkę hamulca. Odnośnik do komentarza
degel123 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ok znalazlem faktycznie to rozpiecie,dzieki. A jeszcze takie pytanie: Przy hamulcach nie mam tej gumy na lince. Ani z przodu ani z tylu. Tak ma byc, bo ona chyba przydatna jest? Hamulce V-brake Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Najlepiej gdybyś pokazał jakieś podobne hamulce lub dał fotkę swoich. Odpowiadając ci miałem na myśli w pierwszej kolejności ten typ hamulców. Mówiłem o dzyndzlu który znajduje się po lewej stronie dolnego ramienia z napisem Tiagra. By było zabawniej ty mówisz prawdopodobnie o tym rodzaju poniżej i pobawiłeś się tym wygiętym wihajstrem po lewej stykającym się z gumową osłoną. Co do obecności i przydatności tej osłony gumowej nie wypowiem się. Zdjęcia ukradłem tu https://roweroweporady.pl/jakie-hamulce-rowerowe-v-brake-tarczowe-czy-inne/a skąd zajumał Łukasz to nie wiem ) Na blogu, forum i kanale Łukasza bądź gdziekolwiek w sieci znajdziesz potrzebne informacje. Podobny temat był tu i Jacek ładnie go rozwiązał https://roweroweporady.pl/f/topic/2526-zdjecie-kola-z-hamulcami-dual-pivot/?do=findComment&comment=18340 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi