Ziggi Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Tak jak w tytule, chcę pojeździć na moim rowerze poza miastem i zastanawiam się czy kask DH będzie pasował do mojego zwykłego roweru MTB (Górskiego). Dlatego pytam czy kask DH będzie pasował na mój zwykły rower, czekam na szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza
ArturB Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 kask ma pasować na głowę a nie do roweru, Ale jak tylko masz ochotę to możesz jeździć na rowerze nawet w czepku kąpielowym. Jeśli tobie to pasuje to innym nic do tego. Odnośnik do komentarza
Ziggi Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Bo jak wyjadę po za miasto w tereny to tam różnie może być, dobra dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza
ArturB Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 A druga sprawa to co sobie bardziej cenisz, własne bezpieczeństwo czy opinię innych. Dla mnie sprawa jest jasna. Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Kask a kask to różnica i to samo jazda w terenie. Jeżeli używasz zwykłego roweru MTB do praktycznie zwykłej leśnej terenowej jazdy to polecał bym inny kask. Będzie ci wygodniej, chłodniej i będziesz normalnie wyglądał a nie jak kosmita. Nie wiem jaka jest twoja reszta rowerowej garderoby ale do zwykłej jazdy i zwykłego górala nie założył bym zwłaszcza jadąc przez miasto/wioskę czegoś takiego https://www.google.pl/search?client=firefox-b&biw=1680&bih=910&tbm=isch&sa=1&q=kask+downhill&oq=kask+downhill&gs_l=psy-ab.3..0l3j0i8i30k1.303849.306414.0.306714.3.3.0.0.0.0.195.371.0j2.2.0....0...1.1.64.psy-ab..1.2.368...0i13k1j0i7i30k1.VAsOjZX31PA Pasuje by to jednak miało ręce i nogi oraz jakoś wyglądało. Widoczność na zwykłych drogach pewnie też ograniczona. Sam musisz ocenić warunki jazdy i dojazdu na miejsce. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi