Veeri Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Witam, mam problem z montażem hamulca, a dokładniej dźwigni hamulca. Stara dźwignia hamulca (prawa) urwała się i musiałem ją wymienić na nową. Jako że była pęknięta to nie był to żaden problem by ją zdjąć. Lecz po kupnie nowej, nie wiem jak ją zamontować, bo jak się rozszerzy tą plastikową obejmę na kierownicę to ona pęknie. Czy jedynym wyjściem jest zdjęcie przerzutek i tych gumowych trzymadełek (za to co się rękami trzyma kierownicę). Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Nie napisałeś nawet jednego słowa o tym jaki to hamulec. Odnośnik do komentarza
Veeri Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Ale mowa tu tylko o dźwigni hamulca, chodzi mi tylko o to, że uchwyt (ta obejma co się ją montuje na kierownice) jest plastikowa, i nie da rady jej założyć na kierownicę bez zdjemowania przerzutek i tych gumowych trzymadełek na kierownicy.Ponieważ po jej odgięciu, najprawdopodobniej pęknie Odnośnik do komentarza
Veeri Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Hamulec jest tego typu. Link: https://www.centrumrowerowe.pl/img/min/755/960/75960258_dzwignia-hamulca-alivio-bl-t4010-czarna-3-palce-shimano_940x720_TRS_pad.png Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 zdjąć gripy, zdjąć manetki, włożyć klamkę, przykręcić Odnośnik do komentarza
Veeri Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Dobrze, dziękuję. :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi