giantescaper Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 A ja się podepne pod temat, rower giant escaper, wiekowy rower, rozebrałem amortyzator marki Srt a w nim woda i piasek, smaru brak, amortyzator dałem na straty więc wlałem olej golenie nasmarowałem wazeliną techniczną i co? zonk golenie jak wychodziły ciężko tak wchodzą ciężko po smarowaniu, zamontowałem w rowerze i skok ma teraz 1 cm. Kolega mi powiedział że to dziadostwo i muszę kupić nowy, ale jaki, do trekingu? Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Cześć, musisz poszukać amortyzatora z taką samą średnicą rury sterowej, którą masz obecnie. No i fajnie gdyby miał podobną długość (od osi do korony widelca). Możesz też pomyśleć o wymianie na sztywny widelec: http://wiecejruchu.pl/zamiana-amortyzatora-na-sztywny-widelec-cube-aim/ Odnośnik do komentarza
giantescaper Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Hej, sztywniak odpada, śmigam też po lesie, kostce brukowej, więc wole amortyzowany przód, poza tym już załatwiam używany rock schox. Odnośnik do komentarza
giantescaper Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 A jeszcze się zapytam, wypatrzyłem Santora nex, będzie dobry? chodzi mi o nowy. Odnośnik do komentarza
giantescaper Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Amor zrobiony, wypolerowałem papierem 2500 goleń lewą, bo ta była zatarta, do tego smar grafitowy, i śmiga jak ta lala. temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi