niet Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Cześć! Nowy rower, pierwsze problemy. Tylni hamulec tarl mi o tarczę, chciałem go wyregulować, ale okazało się, że jedna ze śrub nie trzyma. Znacie patent, zanim trafię do serwisu, na poradzenie sobie z tym? Niby niezły trening jeździć na lekkim hamulce, ale fun ucieka. Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Jak nie trzyma? Rodzaj mocowania? Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Shimano BL-M445 nie umiem tu zdjęć załączać...:/ https://www.goride.pl/hamulce/shimano-bl-m445-hamulec-tarczowy Coś tam trzyma śruba, nie wypada, ale nie da się jej tak dokręcić, żeby nie przesuwał się hamulec. Po kilku kilometrach hamulec znowu się przesuwa i okładzina trze o tarczę. Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Przychodzi mi do głowy, że może nie ma podkładki pod śrubę, jeżeli jest to mocowanie bezpośrednie do ramy albo kolejność podkładek jest zamieniona, jeżeli jest to mocowanie IS. Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 pojechałem do serwisu Rometa, nie było gwintu w ramie, zmienili śrubę na 7. Powiedzieli mi że spokojnie mogę zażądać wymiany ramy, usterka fabryczna, ale póki co zostaje przy większej śrubie. Dopytałem co jeśli to po pewnym czasie puści... albo reklamacja i wymiana ramy, albo przewiercenie rurki na wylot i montaż z nakrętka po drugiej stronie. Mam nadzieję, że będzie trzymać na tej śrubie, bo nie chciałbym rozstawać się z rowerem, na tygodnie. Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Rozstanie z rowerem jest przykre ale rama to nie przelewki i skorzystał bym z reklamacji. Później może być po ptokach. Pomyśl co będzie jak taki hamulec zawiedzie w najmniej odpowiednim momencie. Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Też bym wymieniał ramę, szkoda, że to jednak nie kwestia podkładki. Przewiercanie zawsze osłabia strukturę materiału, no i estetyczne to nie będzie. Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 ech... martwicie mnie chłopaki... szkoda że nie ma opcji roweru zastępczegoo... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi